Vaterpolo: Konferencija za novinare pred meč sa Francuskom

Written by: Dušica Damnjanović




Povodom utakmice u Svetskoj ligi, danas je održana konferencija za medije kojoj su prisustvovali selektor Dejan Savić, trener Vladimir Vujasinović, kao i vaterpolisti Filipović i Gocić. „Delfini“ će u utorak, 20. oktobra, odmeriti snage sa reprezentativcima Francuske na Tašmajdanu.






Selektor Srbije Dejan Savić je u obraćanju novinarima naglasio da će srpski reprezentativci biti u kombinovanom sastavu.  Taj sastav će predstavljati miks mladih igrača koji su osvojili zlato u Bariju i nešto iskusnijih kolega.

Sutrašnju utakmicu će kao trener sa klupe po prvi put predvoditi Vladimir Vujasinović koji je tom prilikom izjavio: „Srećan sam zbog toga sto ću prvi put voditi reprezentaciju. Videćemo koliko će debitanata biti, mislim da će im biti čast, posebno zato što će igrati sa saigračima kao što su Filipović i Prlainović. Daćemo sve od sebe da izađemo kao pobednici“.

Trener Vujasinović  je, pored ovoga, istakao važnost činjenice da igramo pred našom publikom i na našem terenu. On smatra da će to bitno uticati na motivaciju i raspoloženje igrača.

Na konferenciji za novinare prisustvovao je i Filip Filipović, jedan od igrača reprezentacije. On je tom prilikom izjavio je da mu je veliko zadovoljstvo što će nastupati u mešovitom sastavu:  „Ovakav način odabira igrača predstavlja neko novo iskustvo i priliku da se oni dokažu“. Filipović je dodao da im je zajednički cilj da opravdaju „kapicu“ reprezentacije koju nose.

Sutra (20.10), od 20:30h, naši vaterpolisti dočekuju reprezentaciju Francuske na Tašmajdanu, a povodom proslave "Dana Beograda", biće upriličen i defile reprezentacija koje su donele zlato iz ovog sporta.




Photo by: https://twitter.com/belgrade2016  

Коментари