Vaterpolisti Srbije opravdali očekivanja navijača

Written by: Dušica Damnjanović





U jučerašnjoj utakmici, reprezentacija Srbije je dokazala da funkcioniše kao sjajan tandem. Srpski vaterpolisti su porazili Francusku sa 12:9 na domaćem terenu na početku Svetske lige, što je dosta ojačalo samopouzdanje naših reprezentativaca.



Strategija koju je predstavio selektor Dejan Savić, pokazala se kao pobednički potez. Naime, tim reprezentacije je bio sačinjem od mladih igrača juniorske selekcije i  već uspešnih vaterpolista. Zlatni dečaci su se pokazali da mogu igrati pod istom kapicom kao i neki iskusniji igrači.

Sam početak utakmice je počeo veoma naporno. Tim Srbije je bio u konstantnom zaostaku (3:2; 2:5; 1:2). Međutim , na početku poslednje četvrtine, igrači su skupili snagu i za osam minuta porazili ekipu iz Francuske sa 6:0. Prlainović je doprineo timu sa četiri boda, dok su Filipović i Subotić osvojili po tri boda.

Trener Vladmir Vujasinović koji je predvodio reprezentaciju sa klupe izjavio je posle utakmice: „Videlo se da su mladi igrači veoma emotivno i sa velikim grčom počeli utakmicu. Pokušali smo da im pomognemo sa iskusnim Filipom Filipovićem i Andrijom Prlainovićem, ali smo tako njih dvojicu opteretili. Bez obzira na sve, najbitnija je pobeda, mladi igrači su pokazali da su naša budućnost i mislim da smo na kraju zasluženo pobedili“.

Kapiten reprezentacije Filip Filipović je takođe pohvalio svoje  mlade saigrače: „Pokazali su da nas čeka blistava budućnost. Ne bih mnogo pričao o utakmici jer su ovde vest naši mladi vaterpolisti. Možda će neko reći da oni još nisu dorasli A reprezentaciji, možda i jeste tako, ali su pokazali veliko srce i da će biti tu“.


Reprezentacija Srbije će se u drugom kolu sresti sa ekipom iz Španije koja je izgubila od Crne Gore. Utakmica će se održati  17. novembra u Novom Sadu.

Photo by: https://twitter.com/belgrade2016  

Коментари