Stevanović: Kad se ostali igrači oporave, verujem u dalji prolazak!

Written by: Uroš Petrović


Nakon ubedljivog poraza od definitivno bolje i ozbiljnije ekipe iz Baskije, igrači Partizana bili su razočarani, međutim svesni svojih grešaka naglasili su da i dalje imaju šanse da se plasiraju u sledeću fazu i da je ovaj poraz bio donekle i opravdan, imajući u vidu koliko su samo povrede uticale na promenu standardnog sastava.


Golman Živko Živković, možda i najbolji pojedinac na večerašnjoj utakmici, čestitao je pobedu igračima Atletik Bilbaa i izneo mišljenje da su on i njegovi saigrači možda imali i preveliku dozu poštovanja prema protivničkom timu: „Bojažljivo smo ušli u meč sa previše respekta prema njima ali i pored ovog poraza delimo prvu poziciju sa njima i igraće se još tri utakmice gde postoji naša šansa. Borićemo se koliko god možemo“. Golman Partizana je takođe naveo da je i neiskustvo mladih igrača imalo uticaj, te da su dosta „falili kapiten Ilić, Stefan Babović, Brašanac i zato će naredna utakmica u Baskiji biti totalno drugačija“. 


Kapiten „Parnog valjka“ u odsustvu glavnog kapitena i njegovog zamenika, Nikola Ninković, naglasio je da je agresivnost Bilbaa stvarala veliki problem Partizanu i da su oni „tačno znali kako će i šta će da urade, dok smo se mi borili i makar nismo primili golove iz nekih njihovih stopostotnih šansi. Videli smo da možemo koliko – toliko da se nosimo sa njima“.  Dodao je da sada predstoji period u kojem se Atletik Bilbao mora detaljno analizirati pred narednu utakmicu: „Videćemo šta bi mogli da popravimo, pre svega u načinu na koji se branimo, a zatim da vidimo kako možemo da napadamo. Nadam se da ćemo uspeti“.



Alen Stevanović  je imao jasan razlog zašto Partizan nije mogao više od onoga što je prikazao: „Bilo je teško. Mi smo probali da uradimo nešto iz kontranapada ali nas je gol totalno presekao a oni su odlična ekipa. Idemo dalje, na dobrom smo putu i potrudićemo se da napredujemo“. Stevanović veruje u prolazak Partizana u sledeću fazu takmičenja pošto se igrački kadar povrati nakon svih povreda: „Ne mogu samo jedanaest igrača da iznesu pritisak igranja utakmica na svaka tri ili četiri dana. Svaki igrač nam je potreban i svaka pomoć će nam dobro doći“.  



Reprezentativac Crne Gore, Petar Grbic, koji je u 64. minutu igre zamenio Valerija Božinova, imao je samo reči hvale za kolege u zeleno – crvenim dresovima: „Da je u drugom poluvremenu bilo 0:0 utakmica bi sigurno dobila drugačiji tok. Ipak, ovo je jedna ozbiljna španska ekipa koja je pre dva meseca pobedila Barselonu. Nemamo za čim da žalimo zato što već za dva dana imamo novu utakmicu protiv Mladosti“. Na novinarsku konstataciju da Partizan nije bio mnogo dobar u ofanzivi, Grbić je prokomentarisao da „do prvog gola niko nije stvarao posebne šanse. Međutim, jako je teško kada kreneš da gubiš protiv španske ekipe, a oni su tu prednost znali da sačuvaju“.

Mlada uzdanica Partizana i jedan od najtalentovanijih igrača sa ovih prostora, Andrija Živković, bio je poprilično utučen posle utakmice. Popularni „Žile“ je priznao da on i saigrači nisu imali veliku inicijativu u napadu: „Svi momci koji su večeras nastupili i ja smo protivniku odgovorili onoliko koliko smo mogli. Naravno, ništa još nije gotovo i ima još da se igra“.



Photo by: Emilija Jovanović









Коментари