"Put za Njujork"

Writen by: Sara Mitić

Danas (27.10) je u 13:00h održana konferencija za štampu u skupštini grada Beograda povodom predstavljanja i promocije Srbije i 29. Beogradskog maratona na Njujorskom maratonu.


Kako je to na samoj konferenciji navela Sandra Vlatković (PR turističke organizacije Srbije), sport u Srbiji danas predstavlja najveći ponos i sadrži promotivni aspekt. Naime, Beogradski maraton predstavlja jednu od najbrojnih manifestacija u Srbiji, jer njemu prisustvuju kako naši sportisti i naša publika tako i strani sportisti a takođe i strana publika. 

Miodrag Popović (VD direktor turističke organizacije Beograda) je govorio o tome kako je "Put za Njujork" kraj početka. Takođe je govorio o tome da žele da marketing samog maratona bude malo agresivniji i da postoji maratonski turizam. Maratonski turizam predstavlja određenu granu turzma čiji je fokus na učesnicima maratona ali takođe i posetiocima marketinga. 

Kako je to naveo Dejan Nikolić (direktor Beogradskog maratona) imati štand u Njujorku za vreme trajanja maratona je velika privilegija takođe je naglasio da Srbija posle 17 dugih godina ponovo ima štand. 

Beogradski Maraton je u funkciji Beograda i Srbije i kao takav predstavlja turističku manifestaciju. Prvi put ove godine je elektronsko prijavljivanje otvoreno 6 meseci ranije, a do sada se već prijavilo 400 učesnika iz 12 zemalja sveta.

Još jedna radosna vest je ta što je 10 državljana Srbije vec dobilo svoj broj i učestvovaće na maratonu u Njujorku. Neki su od uzbzđenja otputovali juče, a neki putuju danas kada je i predviđeno. Takođe Milan Lazić je već 12 godina učesnik Njujorškog maratona i nadamo se da će mlađim kolegama udeliti neke dobre savete.

Jedino što nama sada preostaje da poželimo sreću našim učesnicima!


Photo by: FMK sport

Коментари