Partizan - Atletik Bilbao: Konferencija za štampu pred utakmicu

Written by: Uroš Petrović




Danas je u prostorijama stadiona JNA održana konferencija za medije pred utakmicu trećeg kola Lige Evrope, u kojoj će snage odmeriti šampion Srbije, Partizan i jedan od najuspešnijih španskih klubova u poslednje dve sezone, Atletik Bilbao.



Trener crno – belih Ljubinko Drulović već je zabeležio trijumf u svom debiju na klupi Partizana protiv Javora sa 3:2, a u četvrtak će pokušati da zabeleži što bolji rezultat u svom evropskom debiju. To mu, ipak, neće biti nimalo lak zadatak, s obzirom na to da je veliki deo Partizanovog tima van protokola zbog povreda. Odsustvo kapitena Saše Ilića i Darka Brašanca sigurno će se osetiti sutradan, a saigrače će sa tribina morati da bodri i Marko Jevtović.

Pored njih trojice, veliko je pitanje da li će sutra moći da nastupe Stefan Babović, Abubakar Oumaru i Gregor Balažić, što takođe unosi nervozu i neizvesnost među navijače. 


Što se tiče dosadašnjeg dela takmičenja u Ligi Evrope, Drulović je više nego zadovoljan dostignućima koje je „Parni valjak“ ostvario. Povodom toga on je rekao da se „Partizan  do sada odlično pokazao u Ligi Evrope. Osvojeno je maksimalnih šest bodova iz dve utakmice, ali i ova utakmica je veoma značajna za nas. Protivnik je veoma jaka španska ekipa, međutim uz podršku navijača sa tribina možemo da nastavimo pobednički niz“.


Trener Drulović i pored svih poteškoća koje su u poslednjem periodu stalno prisutne među igračima Partizana, ima puno poverenje u tim: „Ko god bude započeo utakmicu ili ušao sa klupe, siguran sam da će dati maksimum.  Atletik ima veoma uspešan sistem koji ne menja i mi smo se potrudili da ga dobro analiziramo. Ako gledamo procente, šanse su 50 – 50, tako da bi samo detalji mogli da presude pobednika“. 


Nešto manje od dva sata pre nego što lopta krene da se kontrlja, tačnije u 17:25, na stadionu u Humskoj će se davati repriza predstave „Dobro pamtim sve“ premijerno prikazane dana 04.10.2015. godine u Narodnom pozorištu u Beogradu povodom obeležavanja sedamdesetogodišnjice od osnivanja kluba.

Utakmica Lige Evrope počinje u četvrtak, 22. oktobra u 19:00.


                                                                   Photo by:www.facebook.com/FKPartizanBG

Коментари