Luka Jović i Mičel Donald nakon Vojvodine



Written by: Nikola Krunić

Nakon ubedljive pobede nad Vojvodinom (3:0), izjave za naš portal dali su prvotimci crveno - belih, Luka Jović i Mičel Donald.



Sumirajući utiske nakon jedanaeste uzastopne pobede, osamnaestogodišnji napadač podelio je sa nama utiske o teškoj utakmici koja je iza njih.
"Bila je to teška utakmica, Vojvodina se zatvorila. Lično, nisam očekivao da će tako da igraju. Mislim da su zbog svoje zatvorene igre i prošli ovako, a mnoge ekipe uništavaju fudbal tako što se povuku. Promašili smo penal, ali kada smo ih načeli, bilo je lakše, dovršili smo ih na kraju i pobedili sa zasluženih 3:0", rekao je mladi centarfor.


Zvezdin džoker sa klupe takođe je prokomentarisao i njegovu asistenciju upućenu Srniću za konačnih 3:0.
"To je svakako plod igre celog tima i svako je zaslužan za gol, kolika ja, toliko i Katai i Ugo, kao i svi ostali saigrači", rekao je Jović, a zatim se osvrnuo i na prestojeći meč protiv Borca.
"Očekujemo vrlo tešku utakmicu što inicira i njihovo drugo mesto na tabeli. Znamo da imaju kvalitetne igrae i pre svega, kvalitetnog trenera koji je bio ko nas prošle sezone i koji će, naravno, dati sve od sebe da nas pobedi. Šef će nas pripremiti za tu utakmicu i nadam se pobedi. 


Na pitanje da li pet utakmica na domaćem terenu, uključujući i ovu, olakšava situaciju, Jović je odgovorio: "Mi smo favoriti, igrali kod kuće ili na strani. Imamo najbolji tim u ligi i to ćemo, nadam se, dokazati do kraja prvenstva. Svakako da je velika prednos igrati na domaćem terenu, gde su naši navijači naš dvanaesti igrač i uvek nam daju vetar u leđa", zaključio je momak iz Bijeljine.


Ni Mičel Donald nije krio zadovoljstvo nakon ubedljivog trijumfa: "Mislim da smo odigrali vrlo dobru utakmicu, a jedini problem koji smo imali bili su kontranapadi. Međutim, dominirali smo tokom cele utakmice i zaslužili smo trijumf. Odigrali smo timski, drago mi je zbog Srnićevog het - trika, ali mislim da je razlog pobede timska igra. Uvek se trudimo da igramo dobar fudbal i mislim da smo večeras to i pokazali. 


Sjajni Holanđanin je izjavio da mu je mnogo lakše igrati na domaćem terenu, ali je pohvalio i atmosferu na gostovanjima.
"Uvek je sjajn osećaj igrati pred svojim navijačima koji su naš dvanaesti igrač, ali u fudbalu morate da pokažete dobru igru i kod kuće i na strani, ali je svakako lepše igrati kod kuće2, podvukao je stameni vezista.


Crvenoj zvezdi u petnaestom kolu Superlige na megdan izlazi drugoplasirani Borac,  utakmica se igra u subotu (24.10) od 17 časova na stadionu "Rajko Mitić".

Photo by: Nikola Novaković
Nikša Malić Katanić


Коментари