Konferencija za medije pred utakmicu Crvena zvezda - OFK Beograd

Written by: Nikola Krunić




Danas je u prostorijama stadiona "Rajko Mitić" održana konferencija za štampu uoči utakmice 16. kola Superlige između Crvene zvezde i OFK Beograda. Konferenciji su prisustvovali trener crveno - belih Miodrag Božović i štoper Vukašin Jovanović.



Na današnjoj konferenciji nije se mnogo pričalo o sutrašnjem duelu protiv "Romantičara". U prvom planu bila je teška finansijska situacija u klubu na koju se predstavnicima sedme sile požalio strateg crveno - belih. Što se tiče sutrašnje utakmice, "Grof" je istakao da očekuje pobedu i da bi sve osim trijumfa za njegovu ekipu predstavljalo katastrofu: "Nalazimo se u izvanrednoj seriji od dvanaest uzastopnih pobeda, ekipa je raspoložena za dobre partije, dajemo mnogo golova, ali ih i primamo, ipak to je naš stil igre, i ne znam šta treba da se desi da sutra izgubimo utakmicu" istakao je Božović, i dodao da je srećan i da se ponosi igračima sa kojima radi.


A onda se crnogorski stručnjak osvrnuo na katastrofalnu finansijsku situaciju u klubu: "Pošto niko ne pominje, ja moram: Ovi igrači mesecima ne primaju ni plate ni premije. Uprkos tome, atmosfera u svlačionici je izvanredna, i zbog toga sam srećan što radim sa ovakvim igračima. Nas ovakva situacija neće uzdrmati i siguran sam da do decembra nećemo izgubiti nijednu utakmicu", jasan je bio Božović i naglasio je da strani igrači teško podnose aktuelnu situaciju, ali da se prilagođavaju.

Zatim je mladi defanzivac Jovanović izneo svoja očekivanja pred sutrašnji duel: "Očekuje nas teška utakmica, jedan vrlo neugodan protivnik, ali trinaest pobeda u ligi, i jedna u Kupu nam daje za pravo da se smatramo favoritima i da sve zavisi od nas. Maksimalno smo skoncentrisani na sutrašnji duel, tako da očekujem pobedu i nastavak pobedničkog niza, ako damo svoj maksimum, pobeda neće dolaziti u pitanje", istakao je popularni Vule.

Zvezdin štoper je takođe prokomentarisao nezavidnu situaciju u našem najtrofejnijem klubu: "Mi mladi igrači smo potrebni Zvezdi, koliko je ona potrebna nama. U Zvezdi se ne zarađuju pare, to se pogotovo  odnosi na mlade igrače, jer je za nas koji smo odrasli u ovom klubu igranje za Zvezdu ostvarenje sna. Ja sam se navikao da plete nema, tako da će mi biti neobično kad odem u drugi klub i počnem da primam platu svakog prvog u mesecu", uz osmeh je prokomentarisao Jovanović.

Posle ne baš optimistične Božovićeve interpretacije o stanju u klubu, uprava crveno - belih je na potezu. Ostaje pitanje  da li čelnici Zvezde imaju snage da naš najtrofejniji klub izvuku iz blata.

Utakmica između Crvene zvezde i OFK Beograda počinje sutra u 17.00 časova na stadionu "Rajko Mitić".

Izvor fotografije: Zvanični portal - FK Crvena zvezda

Коментари