Ekipa iz Baskije pokazala kvalitet: Partizan nemoćan u prvom evropskom porazu u Humskoj

Written by: Petar Tomović

Sjajan nastup Atletika krunisan rutinskom pobedom od 2:0 protiv crno-belih


Posle dve pobede u Ligi Evrope, nekompletni Partizan je pokleknuo u susretu sa najzvučnijom ekipom u grupi L. Atletik Bilbao je ušao pomalo stidljivo u meč, tako da u prvih 30 minuta utakmice nije bilo mnogo akcije. Izuzetak je 18. minut kada su Baskijci imali odličnu priliku iz kornera, ali je Živković maestralno odbranio, stoga je rezultat ostao nepromenjen. Miran tok utakmice je prekinuo gol u 32. minutu kada je sjajno šutirao glavom doskorašnji fudbaler Atletika iz Madrida, Raul Garsija, na asistenciju Oskara de Markosa. Lopta se odbila od stative u mrežu, iza leđa nemoćnog Živkovića. Gosti su imali još nekoliko prilika do kraja prvog poluvremena, ali Partizanova mreža je ostala netaknuta, zahvaljujući odbranama Živka Živkovića, kao i sreći. Svaku šansu koju je srpski šampion pokušao da stvori u startu je sasekla sjajna odbrana protivnika, u kojoj se posebno istakao talentovani mladi štoper Ajmerik Laport.




Drugo poluvreme je od samog starta izgledalo turbulentno. Lopta se kretala mnogo brže, uz dosta grubih startova sa obe strane. Međutim, ni promena tempa nije uspela da pomogne Partizanu da izjednači rezultat. Najizglednija prilika koju je Partizan imao je verovatno ona iz 55. minuta, kada je Fabrisio iz slobodnog udarca poslao loptu kroz živi zid, ali malo pored gola gostiju. Injaki Vilijams je zadavao velike probleme odbrani domaćeg tima, ali nije uspevao da završi akciju pogotkom. Raspoloženi Benjat je imao nekoliko prilika da ugrozi gol crno-belih iz prekida, u čemu je konačno uspeo u 85. minutu. Brilijantnim šutom poslao je loptu u malu mrežu. Živković, koji je bio na visini zadatka tokom cele utakmice, ni ovde nije mogao ništa da učini. 





Ovim porazom Partizan se spustio na drugo mesto u grupi L, iza vodećeg Atletika. Sledeća utakmica igra se već za dve nedelje protiv istog rivala, na stadionu San Mames.





Photo by: Emilija Jovanović


Коментари