Drulović pred meč u Lučanima: Tri boda su naš prevashodni cilj

Written by: Uroš Petrović



Nakon poraza od Atletik Bilbaa u trećem kolu grupne faze Lige Evrope ekipa Partizana nema mnogo vremena za odmor, s obzirom na to da već u nedelju, 25. oktobra započinje seriju gostovanja utakmicom protiv Mladosti iz Lučana. Trener crno – belih  Ljubinko Drulović se pred put obratio novinarima na pres konferenciji u Sportskom centru „Partizan – Teleoptik“ i izrazio nadu da će njegovi izabranici uspeti da se izbore za nove bodove u Superligi.


Iako Mladost u ovoj sezoni važi kao ekipa koja poprilično loše igra na svom terenu (imaju dva poraza i četiri remija, bez pobede) Drulović je pokazao veliku dozu opreza, naročito kada je u pitanju način na koji se tim Nenada Milovanovića brani: „Njihova defanzivna strategija je izuzetno dobra, pogotovo zato što često pokušavaju da iskoriste prostor u brzoj tranziciji. Zbog toga nas čeka utakmica u kojoj ćemo morati da budemo skoncentrisani svih devedeset minuta. Verujem da će moji momci opet dati svoj maksimum i odigrati dobru utakmicu“. 



Jedna od najbitnijih tema na konferenciji, nažalost, opet se ticala zdravlja igrača. Skoro čitavi dosadašnji deo sezone „Parni valjak“ muči muku sa povredama, a izgleda da će biti peripetija i u Lučanima. Donekle ohrabrujuća vest je bila ta da se u protokol vraćaju Stefan Babović i Abubakar Oumaru, dva igrača koja su od izuzetne važnosti šampionu Srbije. Međutim, Drulović je otkrio da možda neće moći da računa na Andriju Živkovića. Trener šampiona Srbije je izrazio nadu da će se ostali povređeni igrači vratiti u najbržem mogućem roku, s obzirom na to da su po njegovim rečima „oni izuzetno važni u ovom periodu kada se igra dosta utakmica. U pitanju je veoma specifična situacija zato što je nekoliko povređenih igrača praktično iznelo Partizan ove jeseni. Oseća se zamor kod nekih igrača, nisu navikli da igraju u ovom ritmu“. 




Na utakmici protiv Atletik Bilbaa istakao se mladi Nemanja Petrović. Igrač pred kojim tek predstoji period razvoja je dobio zadatak da igra na poziciji veznjaka i trener Drulović je bio više nego zadovoljan načinom na koji je Petrović odigrao na toj poziciji: „On je iskoristio tu priliku kao pravi profesionalac. Gotovo sigurno će i protiv Metalca imati istu ulogu. Dobra stvar je što je on polivalentan – može da igra na više pozicija, a takvi igrači su nam uvek potrebni“.  

Drulović je podsetio da je „posle poraza, najbolji lek pobeda“ aludirajući na poraz od Baskijaca i dodao da misli da su „igrači svesni kakav klub predstavljaju i kako treba sutra da igraju“.
Ekipa Partizana igra protiv Mladosti iz Lučana sutra (25. 10. 2015) od 17 časova.

Photo by: Emilija Jovanović
                  www.facebook.com/FKPartizanBG

Коментари