Crvena zvezda - Rad 0:3

Written by: Zorica Ristić



Pobedom nad Radom, Crvena zvezda vezala je još jednu pobedu na Banjici nastavivši svoj pobednički niz, dok je Rad pripisao i četvrti uzastopni poraz.



Nakon pet godina, na Banjici na stadionu "Kralj Petar I", u utakmici 14. kola Superlige, fudbaleri Crvene zvezde demolirali su Rad rezultatom 0:3, a akteri ove zanimljive utakmice su Marko Grujić, Mihailo Ristić i Aleksandar Katai!



Ekipu Crveno belih poveo je kapiten Savo Pavićević u odustvu standardnog kapitena Aleksandra Lukovića i prva šansa je viđena već u trećem minutu kada je iskusni Portugalac Vieira šutirao na gol, ali je bio siguran golman Rada. 



Viđen je i slobodan udarac Luisa Ibanjeza u prvih desetak minuta, koji je  stvorio šansu za mladog Grujića, međutim, golman domaće ekipe ostao je nesavladan. U jedanaestom minutu, šansu je imao i Aleksandar Katai, ali i je dodeljen i žuti karton Srniću nakon neopreznog starta. 



Već u petnaestom minutu, stvorila se šansa za Rad iz kontranapada preko Đorđa Denića, međutim, rezultat je ostao nepromenjen, da bi njegov saigrač Vidić dobio žuti karton u 21. minutu. Samo četiri minuta nakon toga, Rad ponovo napada preko Nenadovića, ali Kahriman hvata loptu. 



Ponovo se stvara šansa za Kataia posle Ibanjezovog kornera, ali bez opasnosti po gol golmana domaće ekipe. Glavni arbitar Stojiljković pokazuje žuti karton talentovanom Argentincu Ibanjezu koji je pokušao uposliti Kataia, ali bila je sigurna odbrana Rada. 




Pokušala je ekipa Rada da povede na svom stadionu u 37. minutu preko Trininića Aleksandra, ali je Zvezdina odbrana sprečila promenu rezultata. Konačno je u 40. minutu došlo do promene na semaforu kada je viđen majstorski evrogol mladog Grujića sa velike udaljenosti nakon fenomenalne asistencije atomskog mrava Plavšića. 




Na poluvremneu, u igru je ušao mladi Luka Jović umesto Uga Vieire, a u 50. minutu, svetski šampion  Grujić ponovo je pokušao sa velike udaljenosti, ali ovaj put njegov projektil nije završio u mreži protivnika. Nakon njega, pokušava i Denić sa velike razdaljine, ali lopta prolazi iznad prečke gola Kahrimana, da bi zatim dobio i žuti kartonu 62. minutu zbog neopreznog starta nad Ibanjezom. 



U 63. minutu se stvara šansa za Zvezdinog vunderkinda Jovića, ali kapiten Maraš interveniše. Pet minuta nakon toga, crveni karton dodeljen je Nemanji Vidiću koji je već imao jedan žuti. Imali su crveno - beli još nekoliko šansi preko Aleksandra Kataia, bez uspeha koji je dobio i žuti karton, a zatim je pokušao i Jović nakon asistencije Ristića, ali ni ova lopta nije završila u mreži Rada. 


Iako se činilo da se utakmica polako privodi kraju, iznenađenja su usledila u samoj završnici susreta Građevinara i Božovićeve vojske. U 88. minutu, majstorskom asistencijom Katai je uposlio ofanzivnog Ristića da bi mladi as lagano smestio loptu u mrežu "Građevinara" i povisio rezultat na 0:2. Prvi gol iz igre Mihaila Ristića u crveno - belom dresu mogao bi da označi povratak u formu ovog supertalentovanog mladića nakon teške epizode sa Svetskim prvenstvom. 



U nadoknadi vremena, jedan od najboljih pojedinaca na ovoj utakmici, Aleksandar Katai, zakucao je loptu u mrežu domaćina i Zvezda je konačno slavila na Banjici rezultatom 0:3. 



Izabranici Miodraga Božovića pobedom na Banjici, upisali su i desetu pobedu u nizu postavivši tako najboji start sezone u istoriji kluba. Zvezdine fudbalere sledeći duel čeka već u sredu sa Vojvodinom, a nakon utakmice organizovan je i koncert na Marakani za Kosovo. 






Photo by: Nikola Novaković 

Коментари