Crvena zvezda - Borac: Konferencija za medije pred utakmicu

Written by: Nikola Krunić




Danas je oko 13 časova u pres - sali stadiona "Rajko Mitić", održana konferencija za medije povodom sutrašnje utakmice petnaestog kola Superlige u kojoj se sastaju Crvena zvezda i Borac iz Čačka. 



Trener Crvene Zvezde Miodrag Božović i levi bek Luis Ibanjez, oprezno su skenirali i analizirali sutrašnjeg protivnika i složili su se da aktuelnog vicešampiona Srbije čeka težak zadatak protiv Čačana. Crnogorski stručnjak iskoristio je priliku da pohvali ekipu Borca i njegovog kolegu iz suprotnog tabora, Nenada Lalatovića:

 "Mislim da je Borac najprijatnije iznenađenje u ovom delu prvenstva. Biće teško, jer se zasluženo nalaze na drugom mestu. Dopada mi se njihov stil igre - dosta otvoreno i napadački. Nadam se da ćemo uspeti da ih pobedimo i da će utakmica biti otvorena, dobra za gledanje, jer je u ovom trenutku ovaj meč derbi šampionata. Njih vodi Zvezdin čovek, koji će imati motiv, kao i ja što sam ga imao kada sam vodio Borac protiv Crvene Zvezde. Njegova zasluga za ovakav plasman Borca je velika, jer Borac nikada nije bio ovako plasiran. Nadam se da će Borac ostati na mestu na kojem je sada. Poznajem Lalatovića, cenio sam ga i ranije i pokazao je ovim rezultatima da je jako talentovan trener. Nadam se da ću ja izaći kao pobednik iz tog duela", istakao je Božović.

Argentinac Ibanjez sličnog je mišljenja kao i Božović:

"Šef je sve rekao. Očekujemo pobedu kao i pre svake utakmice. Borac je prikazao da je kvalitetna ekipa, samim tim što su drugoplasirani na tabeli.Nadam se da će biti dobra utakmica i da ćemo pružiti dobru partiju. Daću svoj maksimum, jer uvek sam igrao borbeno. Možda nemam toliko kvaliteta da mogu igrati bolje, pa to nadoknađujem borbenošću", rekao je bivši defanzivac zagrebačkog Dinama i dodao:

"Svaki klub protiv Zvezde igra oštro, imamo kvalitetne igrače koje ne mogu zaustaviti, pa im jedino preostaje da udaraju. Drago mi je da imam sa Zvezdom ovoliko pobeda", jasan je bio Ibanjez.

"Grof" tvrdi da iako ekipa igra dobro, to i dalje nisu rutinske pobede kao što se interpretira u javnosti:

"Ne mislim da pobeđujemo rutinski. Protiv Vojvodine je prvu šansu imao Ožegović, ali nas je Kahriman spasao. Mi se trudimo da igramo ofanzivno, a kada tako igramo, ranjivi smo pozadi. I Ibanjez i Petković igraju visoko, pa često dva poslednja igrača ostaju na širokom prostoru. Ali to je Zvezda, navijači to očekuju i naše je da se potrudimo da damo protivniku što manje šansi za gol", zaključio je Božović i usput obratio pažnju na igrački kadar:

"Kadrovska situacija je dobra. Orlandić je duže vreme povređen, Rendulić takođe. Njih dvojica nisu imali sreće sa povredama ove sezone. Od nedavno je i Vered povređen, a svi ostali su zdavi. Tim koji pobeđuje se ne menja, ali uvek postoji opasnost od povreda i prehlada", izjavio je "Grof", osvrnuvši  se i na pitanje kako gleda na interesovanje velikih evropskih klubova za mladog vezistu Grujića:

"Koliko poznajem Grujića, te priče ne mogu da ga promene. Znate da je imao ponudu za odlazak i pre početka prvenstva. On je sam rekao da ne želi da ide, već da želi da ostavi trag u Crvenoj zvezdi. E sad, uvek postoje nepristojne ponude. Ako bi stigla neka takva, normalno je da je ne bismo odbili obzirom na finansijsku situaciju, naravno pod uslovom da on želi da ode. Mislim da on to ne želi i da ima još prostora za njegov napredak", završio je kormilar  crveno - belih i pozvao sve ljude koji su u mogućnosti, da dođu u utorak u Medija centar da daju svoju krv i tako pomognu onima kojima je to potrebno.

Utakmica između Crvene zvezde i Borca počinje sutra u 17.00 časova na stadionu "Rajko Mitić".



Photo by: FMK Sport

Коментари