Nakon teške utakmice, Crvena zvezda srušila i Borac! (4:2)

Written by: Nikola Krunić




Crveno - bela rapsodija viđena je i u petnaestom kolu Superlige. Pred izabranicima Miodraga Božovića, oružje je položio i čačanski Borac. Nakon uzbudljive utakmice, Crvena zvezda je urezala dvanaestu uzastopnu recku na svoj pobednički niz - 4:2 (2:2).



Iako je Zvezda ubedljivo slavila, Borac se pokazao kao dostojan rival. Nije sledio praksu defanzivne igre koju redovno primenjuju mnogi timovi koji dođu na "Marakanu". Lalatovićeva ekipa je igrala otvoreno i napadački, tako da su ove dve ekipe prikazale dobar fudbal pred nešto više od 7.000 gledalaca na stadionu "Rajko Mitić".


Prva prilika viđena na meču, pretvorena je u gol: Plavšić je u 15. minutu uposlio Kataia koji je smestio loptu u Bajićev bliži ugao - 1:0. Nakon gola, Srnić i Vijeira su propustili priliku da dupliraju prednost, ali Katai nije: Sjajan pas u prostor Petkovića u 29. minutu, Katai je realizovao i primorao Bajića da drugi put vadi loptu iz mreže. Čačani nisu klonuli duhom, već su tražili priliku za gol, ali Mićić i Vujaklija nisu bili precizni. Ipak, Vujaklija je u 36. minutu iskoristio kiks Petkovića i efektnim lob-udarcem savladao Kahrimana. Borac se tu nije zaustavio, a pet minuta kasnije, napadač Čačana iskoristio je Mićićev pas u prostor i postigao svoj drugi gol na meču - 2:2. Sa ovim rezultatom se završilo prvo poluvreme.


Nakon što su Lalatovićevi izabranici pokazali da se ne šale, crveno - beli su konsolidovali svoje redove i upalili motore početkom drugog dela igre. Promašaji sa peterca Uga Vijeire i Mičela Donalda  bili su uvod u opštu ofanzivu Božovićevih pulena koja se sručila na gol Čačana. Rezultat takve igre bio je gol Grujića u 60. minutu: Mladi vezista je uputio udarac sa dvadesetak metara, a lopta je na putu ka golu pogodila Jablana, promenila pravac i odsela u golu Bajića. Zvezda je nakon postignutog gola nastavila u istom ritmu. Ibanjez je u 71. minutu uputio udarac "kao iz praćke", međutim prečka je bila saveznik Čačana. Dva minuta kasnije, Zvezdin rezervista Sikimić nije iskoristio centaršut na peterac levonogog Argentinca, ali u 75. minutu iskusni napadač se iskupio za promašaj. Nakon što mu je Grujić ostavio loptu "na tacni", Sikimić je matirao Čačane, i stavio tačku na ovaj meč - 4:2.


Do kraja utakmice viđeno je još nekoliko prilika na obe strane, ali rezultat je ostao nepromenjen. Lider Superlige je trinaestim trijumfom u sezoni, dvanaestim u nizu, završio prvi deo šampionata, a ekipa pod komandnom palicom Nenada Lalatovića je uprkos porazu pokazala da nije slučajno drugoplasirani tim na tabeli. U sredu počinje nacionalni Kup, a već narednog vikenda se nastavlja drugi deo šampionata.

Photo by: Milica Lazarov

Коментари