Crno - beli na krilima Šaponjića pobedili ekipu Sinđelića

Written by: Uroš Petrović



Jedan od mečeva koji su najviše privačili pažnju u šestanestini finala Kupa Srbije između domaćina Sinđelića i Partizana zavšen je pobedom gostiju rezultatom 2:0, a oba gola je u drugom poluvremenu dao Ivan Šaponjić. Mladi napadač je tako osigurao dalji plasman "Parnog valjka" u kupu i najavio da će njegov tim dati sve od sebe da šampionat završi kao pobednik.


Prošlogodišnji finalista nacionalnog kupa i trenutni šampion države imao je u prvom poluvremenu dosta problema sa dobro organizovanom ekipom Sinđelića. Iako su vremenske prilike bile više nego dobre za ovo doba godine, gledaoci su u prvih nekoliko minuta bili lišeni bilo kakve interesantne šanse ili lepe igre. Izabranici Ljubinka Drulovića imali su dosta loših pasova i bili poprilično neorganizovani, pa su tako igrači u crvenim dresovima mogli lako da se odbrane. Međutim, nisu ni igrači Sinđelića znali da stvore pravu priliku, pa je tako ritam igre bio poprilično spor. Opštu monotoniju uspele su donekle da razbiju šanse Damnjanovića u 34. odnosno Šaponjića u 35. minutu ali obe prilike su bile beznačajne. Pomalo poražavajuća činjenica jeste da je prvi korner za Partizan viđen tek posle prvih pola sata igre, a treba imati na umu da je Drulović izveo skoro pa kompletan prvi sastav (jedina bitna izmena je bila na golu, gde je Kljajić zamenio Živkovića). Popravljanje ovako slabe igre u napadu je sigurno bila tema u svlačionicama na poluvremenu.


Drugo poluvreme je donelo i dva gola. Prevagu je konačno odneo Partizan, pogotkom Šaponjića. Osamnaestogodišnji napadač je u 48. minutu dobio od Alena Stevanovića sjajnu loptu u centru šesnaesterca, gde je iz prve šutnuo i postigao pogodak koji je njegovoj ekipi doneo dugo priželjkivano vođstvo. Ovaj pogodak je ekipi u crno - belim dresovima dao određenu dozu samopouzdanja, pa je tako Partizan imao veći posed lopte i bio sigurniji. Najzad, u 66. minutu igre strelac prvog gola, Šaponjić, fauliran je u kaznenom prostoru Sinđelića i sudija je bez dileme dosudio penal. Tako je u narednom minutu Ivan Šaponjić postigao svoj drugi pogodak na ovom meču i praktično rešio pitanje pobednika.


Stiče se utisak da Partizan i pored pobede ima mnogo toga na čemu mora da poradi ako uopšte misli da ovu sezonu završi sa bilo kakvim trofejem. Sa druge strane, izabranici Zorana Bate Mirkovića ne mogu biti zadovoljni prikazanom igrom u drugom poluvremenu, ali su u prvih 45 minuta jasno pokazali da mogu biti vrlo dobro organizovana ekipa i da imaju potencijala da se dogodine nađu u Superligi Srbije. 


Photo by: www.facebook.com/FKPartizanBG

Коментари