Fudbaleri Crvene zvezde nakon pobede nad Novim Pazarom

Written by: Zorica Ristić
Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Novi Pazar rezultatom 2:0 i tako pripisali osmu pobedu  u nizu. Drugi pobedonosni gol dao je Aleksandar Katai učvrstivši tako poziciju najboljeg strelca ekipe.


Nakon ubedljivo ofanzivnije igre, izabranici Miodraga Božovića pobedili su Novi Pazar koji je imao svega nekoliko šansi iz kontranapada, a akteri ove utakmice bili su Marko Grujić i Aleksandar Katai. 

Srđan Plavšić


"Naravno da smo zadovoljni što smo zabeležili osmu pobedu. U prvih pola sata, ušli smo u igru malo opuštenije, ali smo se posle vratili u igru i nametnuli naš ritam, tako da smo svakako zadovoljni sa osvojena tri boda. Pred kraj su se i oni otvorili, kao i mi i bilo je šansi na obe strane. Katai je iskoristio tu svoju šansu i u poslednjih pet - šest minuta priveli smo samu utakmicu kraju. Što se terena tiče, bio je malo klizav zbog kiše, ali koliko je bio težak nama, toliko je bio i njima", rekao je Plavšić nakon čega je prokomentarisao gostovanje Spartaku u sledećem kolu Superlige.

"Da, gostujemo mom bivšem klubu. Ako dam gol, neću se radovati. Imamo dan i po da se odmorimo, a posle se spremamo za utakmicu sa Spartakom", rekao je bivši vezista subotičkog Spartaka.

Aleksandar Luković


"Najbitnije je da smo dobili, jer ovo nije bila nimalo laka utakmica. Prvo poluvreme možda i nismo odigrali kako je trebalo, ali mislim da smo drugo poluvreme igrali dobro. Dali smo prvi gol na vreme, u poslednjem napadu u prvom poluvremenu i onda je sigurno bilo lakše. Dosta smo žurili u prvom poluvremenu i nismo toliko dobro ušli u utakmicu, ali najbitnije je da smo dobili jer je to jedino što se pamti", rekao je Luković kome je ovo prva utakmica koju je odigrao svih 90 minuta.

"Ovo mi je prva utakmica koju sam odigrao 90 minuta nakon pauze. Mislim da je tokom utakmice bilo sve bolje i bolje. Sigurno je da mogu puno bolje, ali s obzirom da mi je ovo prva utakmica posle osam meseci, ne mogu da ne budem zadovoljan. Očekujem da to bude mnogo bolje dok steknem malo rutinu i dok se vratim u ritam, ali je najbitnije da je ekipa danas dobila", rekao je kapiten crveno - belih.

Marko Grujić


Zlatni Orlić svoj kavlitet  pokazo je još jednom zabivši svoj prvi gol za voljeni klub i tako vrativši ekipu u igru.

"Osećaj je stvarno neverovatan. Ovaj dan sam sanjao, moj prvenac u klubu koji obožavam od malih nogu, a kao kruna došla je i osma uzastopna pobeda. Mislim da smo nešto opuštenije ušli u tu utakmicu. Mislili smo da će se protivnički igrači sami skloniti i da ćemo to lako privesti kraju, ali nije bilo tako. Oni su odigrali muški do kraja. Namučili smo se, ali bitno je da smo uspeli da ostvarimo nova tri boda i bitan korak ka šampionskoj tituli. ", rekao je mladi vezista koji svoj prvenac posvećuje svojoj porodici koja mu je uvek bila velika podrška.


Fudbaler Partizana, Marko Jevtović, na utakmici protiv Zvezde, zadobio je ozbiljnu povredu glave od strane Marka Grujića, a mladi Grujić mu je javnim putem poželeo brz oporavak. 

"Proteklih dana sam pročitao izjavu Marka Jevtovića iz Partizana da i dalje ima posledice posle sudara u duelu sa mnom, pa bih želeo da mu poželim sreću i brz oporavak iako nisam planirao ništa loše da uradim u tom duelu", poručio je Grujić.

Fudbalere Crvene zvezde u narednom kolu Superlige čeka gostovanje Spartaku gde će pokušati da vežu i devetu uzastopnu pobedu.






Photo by: Zvanična prezentacija FK Crvna zvezda




Коментари