Zvezdina deca vraćaju nadu na Marakanu

Written by: Zorica Ristić


Šef stručnog štaba Crvene zvezde, bio je veoma zadovoljan igrom Zvezdine dece protiv Voždovca, zbog čega ih je pohvalio nakon utakmice, dodavši da će Zvezdina deca dobijati veću šansu u narednim utakmicama.




Trener Crvene zvezde, Miodrag Božović, konačno je ukazao priliku Zvezdinoj deci, što mu se u potpunosti isplatilo u utakmici protiv Voždovca.


"Bilo je veoma teško. Ja sam i pre utakmice rekao da je Voždovac vrlo organizovana, iskusna ekipa koja zna šta hoće. Primili smo gol u četvrtom minutu posle naše greške i mislim da je psihološki bilo vrlo teško da igramo posle toga, ali uspeli smo da izjednačimo, pa smo opet jurili rezultat, pa ponovo primili gol koji je opet bio naša greška. U drugom poluvremenu, nagrađeni smo zbog te borbenosti koju smo pokazali i svaka čast igračima", pohvalio je šef Božović svoje izabranike.




Zvezdu već u sredu čeka derbi kola sa Čukaričkim, a trener Božović očekuje novi pritisak na ekipu.

"Čeka nas još jedan vrlo ozbiljan protivnik, a liga je takva da svaka ekipa može da pobedi svaku ekipu. Možemo lakše da dišemo večeras, ali ujutro ćemo već disati malo teže", jasan je Božović.

Mladi štoper Crvene zvezde, Vukašin Jovanović, utakmicu protiv Voždovca odigrao je na poziciji zadnjeg veznog, a trener je vrlo zadovoljan njegovim nastupom.

"Osim toga što se plašio da li to može on sam, mislim da je sasvim korektno igrao i on može biti igrač koga ćemo zadržati na toj poziciji", rekao je Božović.




Marko Petković je utakmicu počeo kiksom kada je Zvezda zbog njegove greške primila prvi gol, ali kako je utakmica odmicala, bio je sve bolji i asistiro za pobednički gol.

"Ovo je njemu druga utakmica od 90 minuta nakon povrede. Svakome može da se desi da pogreši. Ako zanemarimo tu grešku, mislim da je odigrao jednu sasvim dobru utakmicu", pohvalio je šef Petkovića.


Međutim, Božović nije bio jednako zadovoljan igrom odbrane.


"Primili smo taj gol iz prekida, koji nije bio obavezan, ali moram da pohvalim Sikimića koji je pogodio neverovatno, iz suprotne strane u suprotni ugao, stvarno majstorski. Primili smo dva gola, što mislim da je stvarno mnogo", realan je Božović.






U drugom poluvremenu, umesto Aleksandra Kataia, šansu je dobio mladi špic Luka Jović i nedugo po ulasku na teren, postigao pobedonosni gol.


"Jović uvek može i treba da rešava utakmice, iako malo kuburi sa kilažom i kondicijom", kritičan je Božović.





Vezni red su činili Zvezdini klinci koji su sjajno odradili posao i stvorili mnoge šanse, od kojih su neke i presudile u korist Zvezde.

"Grujić je igrao fenomenalno, što se mene tiče. Vule nije bio loš, a mislim da Rile nema još  dovoljno snage da može da igra čitavu utakmicu, ali u svakom slučaju, nije bilo loše", rekao je Miodrag Božović.




Photo by: Zvanična stranica FK Crvena zvezda



Коментари