Mihailo Ristić: Ako mi igramo dobro, nijedna ekipa u Ligi ne može da nam parira!

Written by: Zorica Ristić

Nakon veoma malo minuta provedenih na terenu na početku ove sezeone, Mihailo Ristić je pružio odličnu partiju protiv Javora, gde je njegov talenat ponovo zasenio gledaoce, pokazavši da zaslužuje mesto u prvom timu.


Iako je u prethodnoj sezoni izgradio profil ofanzivnog veziste i kao takav zapao za oko mnogim velikim imenima kada su u pitanju svetski fudbalski klubovi, Mihailo Ristić je utakmicu protiv Javora odigrao na poziciji levog beka. 

Jako težak period je iza ovog mladog fudbalera koji je itekako uticao na njegovu najpre psihičku, ali i fizičku spremu. Iako je konstantno briljirao pod palicom Nenada Lalatovića i pridobio ljubav i poštovanje navijača svog kluba, njegovi nastupi na početku nove sezone i nisu bili zadivljujući, a prvenstveni razlog za jako lošu formu mladog veziste jeste neodlazak na Svetsko prvenstvo (U20). 


Kao razlog za neodlazak na Svetsko prvenstvo, Ristić je naveo neodložnu operaciju krajnika za koje tvrdi da su uzrok njegovih povreda i nespremnosti u prethodnoj sezoni. Međutim, veoma neprijatno iznenađenje sačekalo je mladog fudbalera iz Republike Srpske, kada su njegovi vršnjaci podigli trofej šampiona sveta na Novom Zelandu, dok je on sve to posmatrao sa priprema iz Slovenije. Bio je to jako težak psihički udarac za Mihaila Ristića. Propustio je šansu kakva se pruža jednom u životu zbog operacije krajnika na koju na kraju, zbog komplikacija, nije ni otišao. Iako ni njegovi saigrači, Luka Jović i Srđan Plavšić, takođe nisu otišli na Svetsko prvenstvo zbog povreda, izgleda da je mladom Ristiću ceo taj ishod najteže pao. 

Izvor fotografije: Sajt Moja Crvena zvezda (Stefan Antonijević)


Neprežaljena titula svetskog prvaka je uticala i na jako lošu formu na početku nove sezone, pa mladi Ristić nije dobijao mnogo šanse od strane trenera Božovića. Nakon niza razočaranja, povreda Ibanjeza i diskvalifikovanje Anđelkovića, ponovo su vratili Mihaila Ristića u prvi tim, a kad je izašao na teren, ovaj Zvezdin biser, na poziciji levog beka, još jednom je oduševio sve prisutne na Marakani pokazavši da će se za Zvezdu boriti na bilo kojoj poziciji.




"Oba beka su nam povređena. Ja sam bio alternativa. Valjda je bilo dobro. Najbitnije je da smo dobili ta tri boda", poznat je po svojoj skromnosti Mihailo Ristić.


Spreman je Ristić da se na bilo kojoj poziciji izbori za mesto u timu.
"Nastavljam da treniram, beka, krilo, špica, štopera, sve osim golmana dok je Rajko tu", rekao je Ristić i dodao da se nada da će u narednom periodu stvarati mnogo više šansi.



Mnogo je pojačanja došlo u Zvezdu u ovom prelaznom roku, te se, samim tim, i konkurencija u timu povećala, ali Ristić tvrdi da to ne utiče na odnose među saigračima.

"Atmosfera je odlična. Stranci koji su došli su zaista dobri momci, kao i Srki Plavšić kojeg poznajem iz reprezentacije i koji se, takođe, odlično uklopio", rekao je Ristić dodavši da mu je krivo što je Parker otišao. 



Zvezdu u narednom kolu očekuje utakmica protiv Mladosti u Lučanima, a Ristić je siguran u igru svog tima.

"Ne poznajem baš protivnika. Znam Nešu Gavrića koji je moj zemljak i odličan igrač. Znam da su veoma kvalitetna ekipa, ali ne znam kako stoje na tabeli, niti njihove rezultate. Po mom mišljenju, najveći protivnik nam je teren, odnosno, sami sebi smo najveći protivnik, tako da, ako mi igramo dobro, nema te ekipe u Ligi koja može da nam parira", siguran je Ristić. 



Oduševljeni njegovom emotivnom reakcijom  nakon pobede nad Javorom, Delije uveliko pružaju veliku podršku po društvenim mrežama Mihailu Ristiću, a ni pohvale od strane trenera nisu izostale. 
"Rile je odigrao izvanredno i pokazao da na njega možemo ozbiljno da računamo. Očekujem da nastavi da pruža dobre igre. On možda nije najsrećniji kada igra na poziciji na kojoj je danas igrao, ali se pokazalo da zato nema razloga", rekao je Miodrag Božović.


Izvor fotografije: Sajt Moja Crvena zvezda (Stefan Antonijević)






Photo: Zvanična stranica FK Crvena zvezda



Коментари