Marko Grujić nakon pobede nad Čukaričkim

Written by: Zorica Ristić


Mladi vezista Crvene zvezde Marko Grujić, nastavlja da oduševljava svojim partijama zbog čega konstantno dobija pohvale i od stručnog štaba i saigrača, ali i Zvezdaške javnosti.




"Ne znam zašto dopuštamo sebi da prvo primimo gol pa da tek onda krenemo da igramo , ali mislim da smo u nastavku pokazali igru koju Zvezda mora da pruža na svakoj utakmici. Mogli smo ubedljivije da pobedimo. Imali smo i jednu prečku i još par šansi, ali na krilima neverovatnih navijača stvarno nismo mogli da ne ostvarimo važnu pobedu", rekao je Grujić.



Utakmicu protiv Čukaričkog, fudbaleri Crvene zvezde rešili su prekidima kada je iz slobodnog udarca Ibanjez postigao prvi gol, da bi isti igrač precizno izveo penal i osigurao pobedu svojoj ekipi.


"To je isto zasluga dobre igre. Mora se napraviti šansa da bi se došlo do slobodnog udarca ili penala. Mislim da imamo dobre izvođače, ali pobedu bih svakako posvetio navijačima koji bili naš 12. igrač, naš najvažniji igrač i sada kao i na Vračaru, pružali su nam vetar u leđa", zahvalan je Grujić.


Dečko koji je imao mnogo manju minutažu prošle sezone, u ovoj sezoni je apsolutno opravdao poverenje trenera Božovića pruživši odlične partije protiv Voždovca i Čukaričkog.



"Trebalo mi je malo vremena da se priviknem nakon Svetskog prvenstva. Sada mi raste samopouzdanje, mislim da sam pružio odličnu igru i nadam se da ćemo već u sledećem kolu ostvariti pobedu i protiv Radničkog", veruje Marko Grujić.




U sledećem kolu, Zvezda gostuje Radniku iz Surdulice i mladi vezista stavlja pobedu nad Radničkim kao imperativ za Zvezdu.

"Moramo da pobedimo. Mislim da nam je samopouzadnje mnogo poraslo zbog dve vezane pobede, tako da i tamo moramo da pružimo igru kao iz drugog poluvremena na utakmici protiv Čukaričkog i neće biti nikakvih problema", siguran je mladi vezista crveno - belih.




"Slabije poznajem igrače Radnika. Stojanović je odličan, kao i Arsić koga lično poznajem i mislim da od njih najviše preti opasnost", smatra Grujić.

Nakon osvojenog Svetskog prvenstva, mnogi inostrani klubovi su se interesovali za Zvezdinog zlatnog orlića, ali Marko Grujić ne planira da napušta Marakanu ovog leta.

"Definitivno sam prelomio i mogu da kažem da mi je veoma drago što sam ostao. Ostao sam zbog ovakvih utakmica, zbog Marakane, navijača, svojih prijatelja i mislim da ćemo ostvariti još dosta pobeda", zadovoljan je Grujić koji kaže da na igrače ne smeju da utiču turbulencije koje su pogodile klub u poslednje vreme kada je uprava u pitanju.

"Trudimo se da se fokusiramo samo na teren i da se isključimo iz tih dešavanja, ali problem je što krećemo da igramo tek kad primimo gol. Moramo da radimo na tom polju i da budemo dosta sigurniji, da poboljšamo koncentraciju i mislim da ćemo biti odličan tim."






Iako se u poslednje vreme dosta priča o Zvezdinim nameštanjima utakmica, posebno kada je upitanju ubedljiva pobeda nad OFK Beogradom (2:6), Grujić smatra da je upravo pobeda nad Čukaričkim dokaz da Zvezda igra pošteno.


"Ovo je dokaz da igramo pošteno. Svi znaju da Čukarički igra najbolje protiv Zvezde i Partizana i da daju 200% od sebe i meni su te priče više preko glave", rekao je Marko Grujić.







Коментари