Crvena zvezda - Javor Matis 1:0

Written by: Zorica Ristić



Pred dvadeset i pet hiljada gledalaca, fudbaleri Crvene zvezde u pomalo iznenađujućem sastavu, pobedili su Javor Matis, skinuvši ga sa čela tabele. Crvena zvezda, predvođena svojom decom, Grujićem, Ristićem, Jovićem, Jovanovićem i Rajkovićem, ponovo je zauzela prvo mesto na tabeli. 


Prva prilika za crveno - bele, viđena je već u 8. minutu, kada su Peković i Vered napravili odličnu akciju, ali Hugo i Jović nisu uspeli da je realizuju jer je Đogatović bio na visini zadatka. Javor je pretio golu Rajkovića brzim kontranapadima, ali je najbolji golman sveta uspeo da sačuva svoju mrežu.



Mogli su izabranici Miodraga Božovića doći do prednosti već u 22. minutu kada se sudija Vasić dvomuio da dosudi kazneni udarac za Zvezdu nakod sudara Huga i Đogatovića, ali se ipak nije odlučio na takav potez. 



Međutim, Crvena zvezda je presudila Javoru u 36. minutu kada je Katai, našavši se na levoj strani, sigurnim šutem plasirao loptu u mrežu gostiju. Do kraja prvog poluvremena, zabeležena je i fenomenalna akcija Mihaila Ristića, koji je celu utakmicu odigrao na poziciji levog beka, ali ni ona nije rezultovala golom.


Drugo poluvreme nisu obeležile velike šanse ni sa jedne, ni sa druge strane, ali viđeno je nekoliko dobrih akcija Crvene zvezde koje su uglavnom išle preko prinudnog levog beka Mihaila Ristića, koji je nakon dužeg vremena, odigrao fenomenalnu utakmicu, pokazavši da se odlično snalazi na bilo kojoj poziciji i da definitivno zaslužuje mesto u timu. Pored njega, u završnici meča, bili su odlični i Hugo, Stojanović i Plavšić, ali niko od njih nije doprineo promeni rezultata na semaforu. Pokušavao je i Javor iz kontranapada da bar izjednači rezultat, ali im nije pošlo za rukom, jer je mladi Rajković pružio još jednu od svojih izvanrednih partija. 




Ove je ujedno bila i prva utakmica Aleksandra Lukovića u dresu Crvene zvezde, koji do sada nije nastupao zbog veoma teške povrede, ali šef Božović ozbiljno računa na njega u narednim duelima. 



Nakon što je sudija Vasić svirao kraj meča, počelo je veliko slavlje na Marakani koje je obeleženo mnogim emocionalnim trenucima među kojima se izdvajaju i reakcije mladih fudbalera na stihove zvezdaške pesme "Ne veruj im sine i ponosan budi, što zvezdaško srce bije ti iz grudi", a to je bio i posebno emotivan trenutak za mladog Ristića koji nije uspeo da zadrži suzu. 

Izvor fotografije: Sajt Moja Crvena zvezda (Stefan Antonijević)

Crvena zvezda u narednom kolu gostuje u Lučanima, gde će pokušati da savlada Mladost i tako se zadrži na vrhu tabele.


Photo by: Zvanična stranica FK Crvena zvezda 

Коментари