Zvezdina deca nakon poraza od Kairata

Written by: Zorica Ristić


Već u prvom kolu na evropskom putu, Kairat iz Kazahstana, zaustavio je najtrofejniji srpski klub, pobedivši Crvenu zvezdu na Marakani rezultatom 0:2.


Već u samom početku utakmice, Savo Pavićević je bio kažnjen crvenim kartonom što je otežalo posao izabranicima Miodraga Božovića, da bi pred sam kraj prvog poluvremana, gosti poveli veoma sumnjivim golom, koji je po proceni i navijača, ali i fudbalera, bio gol iz ofsajda. Iako su crveno - beli uložili silan napor da bar izjednače rezultat, gosti su ipak utvrdili svoju prednost u drugom poluvremenu i utakmica je završena rezultatom 0:2. 



Čak ni ulazak mladog napadača Jovića i ofanzivnog veziste Ristića nije popravio situaciju, a mladi golman Rajković je ipak uspeo da spasi svoj klub potpune bruke. 




Zvezdina deca su vidno bila razočarana ovakvim ishodom utakmice, ali su se svi složili da je crveni karton u samom početku meča,  u mnogome uslovio ovakav kraj utakmice.


"Mislim da je isključenje Save u drugom minutu odredilo dalji tok utakmice. Borili smo se koliko smo god mogli i u prvom delu smo bili i bolji rival uprkos brojčanom zaostatku u odnosu na rivala. Šta je tu je, nema vremena za jadikovanje, čeka nas revanš za sedam dana. Verujem da ćemo se dodatno uigratii spremiti. Kairat je dobar tim, ali ne predajemo se. Idemo da pokušamo da ih eliminišemo, pa šta bude", poručio je kapiten Rajković.



"Po svemu sudeći, mislim da taj crveni karton uopšte nije bio opravdan i mislim da je to, donkle, odredilo dalji tok meča. Bila bi druga priča sigurno da smo ostali sa jedanaest igrača, ali opet ne treba da tražimo alibi. Borili smo se na te neke kontre, ali smo primili opet te golove, iako mislim da je kod prvog gola bio ofsajd. U Kazahstanu idemo na pobedu i nadamo se najboljem", opimističan je mladi vezista Ristić.


Iako su, u prethodnoj sezoni pod vođstvom trenera Nenada Lataovića, navijači navikli da gledaju Mihaila Ristića, ali i Luku Jovića u startnoj postavi, ovaj put to nije bilo tako, i trener Božović im je ukazao priliku tek u drugom poluvremenu.


"Svako ima svoje mišljenje, ali šef najbolje zna ko zaslužuje da igra, tako da je samo njegova odluka ko će da igra", skroman je Mihailo Ristić.



"Zasluženo su pobedili i bili su stvarno bolji. Mislim da su zaslužili i veći rezultat, ali smo mi imali sreće i Rajkovića kome svaka čast, jer je pokazao zašto je najbolji na svetu. Mnogo nas je poremetio taj crveni karton, ali ne treba kriviti Savu za to. Za sedam dana idemo u Kazahstan i pokušaćemo da ostvarimo još bolji rezultat nego što su oni ostvarili ovde", rekao je mladi napadač Luka Jović.


Već u drugom minutu, nakon crvenog kartona dosuđenog za Savu Pavićevića, Grof Božović je u igru uveo i mladog štopera Vukašina Jovanovića.
"Ne znam šta da kažem. Sezonu smo zašpočeli porazom. Izgubili smo 2:0 i moramo što pre da prihvatimo tu činjenicu ako mislimo da uradimo nešto u revanšu. Ako su oni nas dobili sa dva gola razlike, zašto ne bismo i mi mogli da ponovimo isto u Almatiju. Po završetku meča, čuo sam da je protivnik postigao gol iz ofsajda, ali to nama ništa ne znači jer pogodak ne može da se poništi. Imamo sedam dana da se zbijemo i pokušamo da nadoknadimo zaostatak. Biće mnogo teško, ali moramo da verujemo u sebe i svoje sposobnosti", izjavio je Vukašin Jovanović. 



Crveno - bele čeka revanš sa Kairatom u Almatiju već za sedam dana kada će pokušati da eliminišu protivnika i ostanu na evropskom putu, a do tada im predstoje dani napornog treninga i uigrvanja. 


Photo by: Nikola Novaković




Коментари