OFK Beograd - Crvena zvezda 2:6

Written by: Zorica Ristić



Nakon velikog preokreta u drugom poluvremenu, postigavši čak 6 golova za samo 45 minuta, fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da odnesu pobedu u prvom kolu Jelen super lige i tako sruše mit o Zvezdinim porazima u prvom kolu.




Na stadionu Obilića, pred 2000 gledalaca, na temperaturi od neverovatnih 50 stepeni, fudbaleri Crvene zvezde započeli su  novu sezonu utakmicom protiv OFK Beograda koja je bar u prvom poluvremenu, težila da bude još jedna od velikih neuspeha srpskog šampiona. Međutim, "prokletstvo" prvog kola koje već godinama prati crveno - bele, prevaziđeno je odličnom igrom u drugom poluvremenu kada su izabranici trenera Božovića za samo 45 minuta uspeli da postignu neverovatnih šest golova i tako demoliraju ekipu OFK Beograda koja je vodila rezultatom 2:0 po završetku prvog poluvremena.





Već u samom početku utakmice, Crvena zvezda je igrala mnogo ofanzivnije od domaćina kada je bila zapažena fenomenalna akcija Vukana Savićevića koji je u 10. minutu koji je iz šesnaesterca šutirao na gol protivnika, ali je lopta otišla iznad prečke. Nakon nekoliko neuspelih napada crveno - belih, dolazi do kontra napada domaćina kada na odličnu asistenciju Planića, Andrić ulazi u kazneni prostor i fenomenalnim šutom donosi prednost svojoj ekipi.
Nije prvi gol mnogo demolirao crveno - bele, koji su nastavili sa napadima na gol protivnika, a posebno se ističu dobre akcije Gavrića i Luke Jovića. Izuzetno dobru priliku, imao je i Aleksandar Katai nakon asistencije Huga Vieire, ali njegova akcija nije rezultovala golom. 




Kazna za neuspele pokušaje Crvene zvezde, stigla je već u finišu prvog poluvremena kada je, nakon greške Rendulića, Dražić ušao u kazneni prostor i nadmudrivši Rajkoviča, plasirao loptu u mrežu gostiju za iznenađujućih 2:0.




Očekivao se još jedan težak poraz Crvene zvezde, pogotovo jer je na samom početku drugog poluvremena, isključen šef stručnog štaba crveno - belih, Miodrag Božović, nakon prigovora sudiji zbog drugog gola domaćina za koji su crveno - beli smatrali da je postignut iz ofsajda. 




Već u 47. minutu, imao je Dražić priliku da postigne i treći gol za domaće i tako reši pitanje pobednika, ali je bio neprecizan, nakon čega je usledio smrtonosni ples crveno - belih i totalni delirijum na stadionu.



Nakon fenomenalne asistencije Ibanjeza, Mbođ smanjuje prednost protivnika na 2:1, što je označilo samo uvod u neverovatnu ofanzivu kluba iz Ljutice Bogdana. Ubrzo nakon prvog gola, Gavrić predvodi fenomenalnu akciju, kada Katai asistira Joviću koji pogađa za izjednačenje. 


Nakon neverovatnog gola mladog Luke Jovića, ekipa OFK Beograda je naglo stala da bi Planić napravio presuđujuću grešku oborivši Vieiru u kaznenom prostoru što je Savićević preciznim šutom sa bele tačke kaznio i Zvezda je povela rezultatom 2:3. Kao da Vukanu Savićeviću nije bio dovoljan jedan gol i nekoliko odličnih akcija u ovoj utakmici, nakon kornera Kataia, fenomenalni Savićević ponovo trese mrežu domaćina za 2:4.



Crvena zvezda nije stala i u želji da još više pojača prednost, osvežava vezni red uvođenjem mladih fudbalera Ristića i Grujića koji su odmah po ulasku u igru, napravili vidljivu razliku na terenu. Nakon udarca koji je zadobio Vieira, Parker ulazi u igru da bi potpuno demolirao protivnika postigavši još dva apsolutno iznenađujuća i šokirajuća pogotka. U 78. minutu, nakon fenomenalne asistencije izuzetno raspoloženog Savićevića, Parker pogađa za 2:5, da bi u 2. minutu nadoknade, nakon još jedne fenomenalne akcije Ibanjeza, Džošua Parker zatresao mrežu domaćina za neverovatnih i konačnih 2:6.






Slobodno se može reći da je u nedelju na Vračaru bio upriličen pravi fudbalski spektakl koji je iznenadio sve prisutne, jer iako je bila ofanzivnija i u prvom poluvremenu, Crevna zvezda je naprosto eksplodirala u drugom poluvremenu postigavši neverovatnih 6 golova, što nije viđeno u našoj ligi u skorije vreme, i tako potpuno demolirala domaćina donevši veliku radost crveno - beloj armiji.



Photo by: Zvanična stranica FK Crvena zvezda

Коментари