Metalac - Crvena zvezda 0:0

Written by: Zorica Ristić

Nakon ubedljive pobede na Vračaru protiv OFK Beograda, Zvezda nije pokazala zavidnu igru u Gornjem Milanovcu odigravši nerešeno protiv Metalca i tako omogućivši prednost najvećem rivalu, Partizanu, od 2 boda već nakon završenog drugog kola.



Iako se od srpskog šampiona očekivala mnogo ofanzivnija igra od samog starta, Metalac je ipak bio mnogo bliži da zatrese mrežu golmana Kahrimana i priredi veoma neprijatno iznenađenje crveno - belima već u prvim minutima utakmice. Već u desetom minutu dogodila se najbolja prilika na meču za domaću ekipu kada je Mladenović fenomenalnim šutem sa preko 20 metara zatresao prečku protivnika. Nakon ove velike prilike, Metalac je nastavio da preti golu Crvene zvezde čija je odbrana ponovo pokazala nesigurnost i dekoncentraciju.


Kada su gosti u pitanju, nije bilo velikih prilika od strane izabranika Miodraga Božovića, mada je prvo poluvreme najpre obeležio Parkerov pokušaj glavom, koji nije opasno ugrozio gol domaćina, kao ni akcije koje su usledile sve do 29. minuta kada je vezista Ristić opasno zapretio golu Belića uputivši jak šut u okvir gola protivnika, ali je i ovaj put Belić dobro intervenisao.



U nameri da osveži igru svog tima, trener Božović je već na početku drugog poluvremena u igru uveo Petkovića i Vereda umesto Cvetkovića i Gavrića, što je donkle rezultovalo ofanzivnijom igrom gostiju, dok se domaćin polako povlačio prema svom golu. Zabeležena je i prilika iz 56. minuta kada je Ibanjez izveo slobodan udarac, ali je lopta prošla pored gola. Odmah nakon toga, pokušao je Ibanjez i iz skraćenog kornera, ali ni taj pokušaj nije rezultovao golom. Napravio je Božović i poslednju izmenu kada je uveo mladog Luku Jovića umesto veziste Mihaila Ristića, ali ni to nije pomoglo Zvezdi da dođe do neophodnog gola i tako obezbedi nova 3 boda. 



U završnici drugog poluvremena, čak tri igrača su ostala na travi, ali je najgore prošao Idan Vered koji je zadobio veoma jak udarac i nije mogao biti od pomoći svom timu u samoj završnici utakmice. Nakon toga, zabeležena je druga velika prilika za Crvenu zvezdu, kada je Savićević asisitirao Joviću koji je glavom šutirao, ali je golman Belić ponovo bio siguran i sprečio mladog Jovića da donese prednost svojoj ekipi. 


 Poslednje prilike u ovom meču viđene su u nadoknadi vremena kada je, nakon Ibanjezovog slobodnog udarca, Mbođ šutirao iz drugog pokušaja, ali je pogodio samo prečku. Ni Metalac nije uspeo da realizuje svoj poslednji napad na ovom meču i utakmica je završena  bez golova. 


Fudbaleri Crvene zvezde već u petak, 31. jula, na Marakani dočekuju Radnički iz Niša u okviru trećeg kola, a pored pritiska zbog činjenice da Partizan već beži Zvezdi za dva boda, ekipa iz Ljutice Bogdana suočava se i sa problemom zbog sve većeg spiska povređenih igrača. 



Zvanična stranica FK Crvena Zvezda


Коментари