Partizan - Novi Pazar 1:1

Written by: Ivan Ristivojević on May 16

Dana 16. Maja u 17h održana je utakmica 29. kola između Partizana i Novog Pazara na stadionu JNA. Partizan, koji je u prošlom kolu i matematički osvojio titulu, pre meča je organizovao i proslavu titule koja je počela u 16h pojavljivanjem na bini kod južne tribine grupe „JNA“ koja je svojim pesmama razbudila navijače Partizana.


                                                                                                                      Photo by: Nikola Novaković

Nakon toga je i dodeljena titula novom šampionu Jelen Super Lige. Atmosfera je dostigla vrhunac pred početak utakmice kada su „Grobari“ zapalili baklje i stropove sa crno - belim dimom.


                                                                                                                      Photo by: Nikola Novaković

Sa malim zakašnjem utakmica je počela, a prvu šansu na utakmici je imao Nikola Drinčić koji je posle faula blizu kornera, šutirao direktno na gol i pogodio stativu. Malo posle toga, u 19. minutu usledila je kazna posle prekida koji su izveli igrači Novog Pazara. Posle gužve u kaznenom lopta se nekako ušunjala u mrežu Živka Živkovića i gosti su stigli do prednosti, a strelac je bio Predrag Pavlović.


                                                                                                                      Photo by: Nikola Novaković

Nakon toga, Partizan na krilima svojih navijača preuzima terensku inicijativu i sve više i više preti golmanu Novog Pazara. Inicijativa je krunisana u 42. minutu kada je posle šuta glavom lopta pogodila prečku, a mladi napadač Partizana, Ivan Šaponjić je bio najpribraniji u kaznenom prostoru i odbitak smestio u mrežu za 1:1 i totalni delirijum na stadionu.


                                                                                                                      Photo by: Nikola Novaković

Nakon toga, Partizan je primirio igru i priveo prvo poluvreme kraju. Drugo poluvreme je bilo mnogo manje zanimljivo, a i čini se da su i jedna i druga ekipa bile zadovoljne postignutim na terenu. Igra se usporila, skoro da nije bilo prilika i samo se čekao poslednji zvižduk. Nakon umornog i dosadnog drugog poluvremena koje su fudbaleri obe ekipe otaljali, nije bilo nadoknade vremena i sudija je odmah odsvirao kraj, a slavlje je moglo da počne. Navijači su počeli da utrčavaju na teren sa svih strana stadiona i da slave titulu sa igračima.


                                                                                                                      Photo by: Nikola Novaković

Stvari su malo izmakle kontroli kada su najvatreniji navijači Partizana skroz porušili gol na strani južne tribine, ali sve je prošlo bez većeg incidenta.


                                                                                                                      Photo by: Nikola Novaković

Коментари