Milinković, Brašanac i Stojsiljević pred utakmicu između Partizana i Spartaka iz Subotice


Written by: Zorica Ristić on 9 May

Danas, u 19h na stadionu Partizana u Humskoj, počeće utakmica 27. Kola Jelen Super Lige u kojoj će se sastati FK Partizan i Spartak iz Subotice.

    Izvor fotografije: Zvanična stranica FK Partizana


Budući da je do kraja Super Lige Srbije ostalo još četiri kola, svaki tim u igri ima još 12 bodovam. Prvoplasirani FK Partizan ima ubedljivu prednost od 5 bodova na tabeli u odnosu na večitog rivala sa druge strane Topčiderskog brda koji će pokušati da smanji tu razliku na sutrašnjoj utakmici protiv Čukaričkog koja će se odigrati, takođe, sa početkom u 19 h na stadionu na Banovom Brdu. Crno – beli će osvajanjem nova tri boda protiv Spartaka u večerašnjoj utakmici pokušati da povećaju tu prednost u odnosu na Crvenu zvezdu bez obzira na ishod sutrašnje utakmice na Banovom brdu.

Iako se trenutno ne nalaze na posbno zavidnom mestu na tabeli, Spartak iz Subotice je u prethodnim utakmicama sa Partizanom znao da napravi problem za crno – bele oduzimajući im bar jedan bod, tako da, iako ih čeka teško gostovanje u Humskoj, Subotičani su optimistični.

Na pres konferenciji, održanoj na Gradskom stadionu, prisustvovao je i trener Subotičana, Stevan Mojsilović.

"Sleduje nam gostovanje ekipi Partizana u kome su oni apsolutni favoriti. Po reakcijama, pozivima koje imamo i onome što čujem iz druge ruke, samo je pitanje hoće li nas Partizan pobediti 2, 3, 5 ili 7 golova razlike. Kada je već licitacija sa koliko ćemo izgubii, onda smatram da je ovo situacija, kada nemamo šta da izgubimo i tu vidim našu priliku da naši igrači pokažu šta znaju baš u Beogradu i to protiv Partizana. Da pokažu koliko umeju, da daju sve od sebe i odigraju najbolju  utakmicu u sezoni, odnosno u ovom periodu otkako ih ja vodim, pa ćemo na kraju utakmice videti koji je rezultat. Moj lični stav je da je u životu sve moguće i da se u životu i sportu čuda dešavaju. Verujem da možemo da pobedimo Partizan. Moj stav, želja i namere su da pobedimo svaki meč, iako do sada nismo pobedili nijedan meč. Verujem da je to moguće, taj optimizam gradim na veri u igrače i njihovoj sposobnosti. Rekao sam im da nisu dali svoj maksimum. Odigrali smo tri dobre utakmice, jednu slabiju protiv Voždovca gde smo bili dominantni i igrali na jedan gol. jedini problem koji smo do sada imali je realizacija, a zašto je to problem, o tome bismo mogli da pričamo drugom prilikom. Ukoliko budu verovali u sebe i svoje sposobnosti koliko ja verujem u njih, tada je sve moguće", rekao je trener Mojsilović.




    Izvor fotografije: Zvanična stranica FK Partizana


Nakon pobede protiv Vojvodine, igrači Partizana, ali i stručni štab raspolažu dosta većim samopouzdanjem što obećava stabilnu igru crno – belih.

“Sigurno da svaka utakmica ima neku svoju specifičnost. Sutra će biti različit ulog. Partizan se bori za titulu prvaka i preko su nam potrebni bodovi, a Spartak se bori za opstanak. Izanalizirali smo ih dobro i sugurno da Partizan u ovoj utakmici želi nova tri boda. Ne treba zanemariti tu činjenicu da se oni bore za opstanak i u svom igračkom kadru poseduju veliki kvalitet, Torbica, Milić, Kovačević. To su superligaški igrači koji svakom mogu da naprave probleme, ali uprkos svemu, mi želimo nova tri boda. Naši momci su svesni svog posla i onoga što treba da donesu na teren, a to je da izgaramo za nova tri boda, da odigramo što bolje i da se, na taj način, još za jedan korak približimo tituli. Mnogo nam znači sutrašnja utakmica i svi smo u klubu svesni toga. Apsolutno očekujem pravi pristup obavezama i utakmici od strane naše ekipe i ako to bude tako, a čvrsto verujem da hoće, zaista se u tom slučaju nadamo najboljem”, rekao je šef stručnog štaba crno – belih.

Zoran Milinković se osvrnuo na povoljnosti koje se odnose na sastav njegovog tima istakavši da će imati sve fudbalere na raspolaganju.

“Nemamo kadrovskih problema, nema parnih kartona. Kao povoljnost za nas, istakao bih da će, nakon pauze, Vulićević biti među osamnaest i svi se radujemo tome. Vulićević je neko ko je mnogo dao fudbalu i mnogo nas raduje njegov povratak. Saša Ilić, od utakmice sa Vojvodinom, nije trenirao zbog stomačnih problema. Prvi trening je imao u četvrtak, malo je iscrpljen, ali naravno, kao pravi kapiten, biće među osamnaest. Tu je, ako se ukaže potreba, da pomogne, ali je iscrpljen, tako da je to pravi razlog što neće biti na terenu, a svakako da bi Sale bio na terenu da niej imao te probleme”, naglasio je Milinković.

Darko Brašanac ocenjuje da će biti kvalitetan meč protiv Spartaka jer se ova ekipa bori za opstanak, ali je naglasio da je Partizan spreman da dočeka goste.

“Očekuje nas jedna ekipa koja, u poslednje vreme, nema baš neke dobre rezultate i sigurno da će doći sa velikim motivom na naš stadion, ali ćemo i mi odgovoriti isto tako. Znamo šta nam donosi ova utakmica, ta tri boda, tako da smo iskoristili ovu nedelju da se dobro pripremimo, da spremno uđemo u utakmicu  i da zabeležimo nova tri boda”, rekao je fudbaler Brašanac.

Коментари