Lalatović i Ristić pred utakmicu sa Radničkim 1923



Written by: Zorica Ristić on May 12

U nedelju, 12. maja, na stadionu "Rajko Mitić", odigraće se utakmica 28. kola Jelen Super Lige u kojoj će Crvena zvezda dočekati Radnički 1923 iz Kragujevca. 


Photo by: Nikola Novaković

Nakon poraza od Čukaričkog i definitivnog opraštanja od titule, šef stručnog štaba drugoplasirane Crvene Zvezde, Nenad Lalatović, kao i njegov prvotimac, Mihailo Ristić, nikako ne potcenjuju gosta koga će dočekati sutra na Marakani, iako su Kragujevčani ispali iz lige.


"Radnički je matematički ispao iz lige i oni će na Marakanu doći rasterećeno sa željom da se nadigravaju. Upravo zbog te njihove rasterećenosti moramo biti oprezni. Oni imaju svoj kvalitet i da je Nešo Milovanović ranije preuzeo klub, odnosno početkom jeseni, siguran sam da Radnički ne bi bio u situaciji u kojoj je sad. Situacija u klubu im je teška i zato su na poslednjem mestu na tabeli, ali igrači poseduju kvalitet za bolji plasman od trenutnog. Radničkom iz Kragujevca želim sve najbolje i da se već dogodine vrate u Superligu, jer Kragujevac, kao grad, zaslužuje da ima superligaše. Što se tiče nas, ulazimo u utakmicu nakon jedne, pre svega, psihološki naporne nedelje. Izgubili smo na Banovom brdu, ali to moramo da zaboravimo i da se posvetimo narednim utakmicama kako bismo sezonu završili uz tri pobede i kako bismo zadržali drugo mesto, jer je trenutno drugo mesto naša realnost", rekao je trener Lalatović. 


Photo by: Nikola Novaković

Mladi fudbaler, Mihailo Ristić, koji je opravdao poverenje trenera Lalatovića i iskorisio svaki minut na terenu, smatra da Zvezda treba da zabeleži sve pobede do kraja prvenstva. 

"Najteže su utakmice koje su, navodno, unapred dobijene. Zato sam siguran da će ovaj meč biti težak, ali nema tu mnogo filozofije. Moramo da se podignemo nakon poraza od Čukaričkog i zabeležimo pobede do kraja prvenstva", istakao je Ristić. 


Photo by: Nikola Novaković


Postoji velika mogućnost da će Mihailo Ristić propustiti Svetsko prvenstvo u Novom Zelandu zbog operacije krajnika."Imam upalu krajnika i cilj mi je da budem spreman za narednu sezonu i za evropske utakmice, zato moram da ih operišem što pre i moguće je da ću propustiti Svetsko prvenstvo", rekao je mladi vezista Ristić. 





Photo by: Nikola Novaković


Šef stručnog štaba crveno - belih neće imati na raspolaganju Jovića, Parkera i Bosančića u preostale tri utakmice, ali su moguće i određene promene u ekipi.

"Luka Jović se povredio u finišu utakmice na Banovom brdu i na njega, zbog povrede, neću moći da računam. Takođe, Bosančić je u nedelju imao temperaturu i malaksalost, nije trenirao, odnosno, juče je samo trčao deonice, tako da mi ni on neće biti na raspolaganju. Parker se, koliko znam, nije vratio, tako da imamo samo jednog napadača na raspolaganju. Svi ostali su spremni. Biće određenih promena u smislu da će šansu dobiti i neki fudbaleri koji nisu mnogo igrali do sada",  naglasio je Nenad Lalatović. 



Коментари