Lalatović i Petković pred utakmicu sa OFK Beogradom


Written by: Zorica Ristić on May 15

Iako je Crvena zvezda pretrpela dva uzastopna teška poraza, stručni štab crveno - belih, kao i Zvezdini prvotimci, optimistični su pred utakmicu sa OFK Beogradom. 


Photo by: Nikola Novaković

Sutra, na stadionu na Vračaru od 17h, Crvena zvezda će gostovati OFK Beogradu kada će pokušati da se opravda pobedom i osigura svoje drugo mesto na tabeli. Trener Lalatović i prvotimac Marko Petković, svesni su neophodnosti pobede u sutrašnjoj utakmici.

"Idemo na Vračar da pružimo dobru partiju protiv OFK Beograda, ekipe koja je uz Rad najprijatnije iznenađenje ove sezone. Dobro su plasirani na tabeli, imaju dobar tim i odlične mlade igrače, ali nama mora da dođe pamet u glavu i da ove dve utakmice pobedimo kako bismo time zadržali drugo mesto koje zaslužujemo u ovom trenutku. Siguran sam da će moji momci sutra dati sve od sebe da dođemo do pobede. Neki igrači su dobili šansu protiv Radničkog, a malo ću promeniti i tim za sutra i nadam se da će igrači koji istrče na teren, opravdati poverenje. Ne mogu da računam na Jovića koji je povređen, a zatim na Rajkovića koji se sad povredio. Aleksanar Katai je dobio udarac u leđa, za njega ćemo tek videti da li će moći da igra. Svi ostali su zdravi", izjavio je trener Lalatović.



Photo by: Nikola Novaković

Nakon osam godina provedenih u OFK Beogradu, Marko Petković će sutra u Zvezdinom dresu zaigrati protiv svog nekadašnjeg kluba. Budući da se oporavio od teške povrede, u duelu sa Radničim iz Kragujevca, bio je u startnoj postavi.

"Teška utakmica nam predstoji, ali i veoma bitna. Kada to kažem, ne mislim zbog stanja na tabeli, nego zbog dva vezana poraza, a ekipa kao što je Crvena zvezda ne sme sebi da dozvoli da ide iz kiksa u kiks. Zbog toga ćemo dati sve od sebe, jer moramo da dobijemo utakmicu. Kad god se ponovo nađem na terenu protiv OFK Beograda, to bude emotivno za mene, jer sam osam godina tamo proveo, ali sada sam igrač Crvene zvezde i zbog situacije u kojoj se nalazimo, moramo da pobedimo", rekao je Marko Petković.


Photo by: Nikola Novaković

Petković je govorio i međusobnom odnosu između igrača, kao i o teškom psihičkom stanju Zvezdinih fudbalera nakon poslednjeg poraza.

- Ne možete ni da zamislite koliko nas je bilo sramota posle Radničkog. Bile su dve opcije - ili da ostavimo fudbal svi, ili da se sutradan pojavimo na treningu i uložimo poslednji atom snage kako bismo i na utakmicama odigrali najbolje što možemo. Niko nije ostavio fudbal, što znači da smo došli na trening sa željom da se iskupimo koliko je to moguće. Trenutna atmosfera je takva da postoji velika doza samokritike u svlačionici Crvene zvezde, ali ni u jednom trenutku nije bilo nikakvog problema između nas međusobno, ili šefa struke. Svi smo zajedno i sutra ćemo svi na utakmici biti zajedno i zajedno ćemo pokušati da pobedimo. I pobedićemo", naglasio je Petković.

Photo by: Nikola Novaković

Iako Petar Orlandić nekoliko puta nije iskoristio šanse da spasi Zvezdu od poraza protiv Radničkog 1923, Lalatović je istakao da nije vodio poseban razgovor sa njim povodom tih promašaja, kao i da je on kvalitetan igrač koji se još nije u potpunosti uklopio u tim.

"Nisam imao razgovor sa Orlandićem. Sigurno da je hteo najbolje, ali mnogim igračima treba vremena da se uklope. On je pokazao da je dobar golgeter, ali u fudbalu se dešava da se promaši i nemoguće. Njemu je bilo najteže posle utakmice, to se na njemu videlo, ali već sutra će imati priliku da izađe jači iz svega ovoga", objasnio je šef stručnog štaba crveno - belih. 

Коментари