Lalatović i Jovanović pred duel sa Čukaričkim



Written by: Zorica Ristić on 8 May



     Photo by: Nikola Novaković    

U nedelju, 10. maja na stadionu na Banovom brdu, odigraće se utakmica 27. kola Jelen Super Lige u kojoj će se sastati drugi i treći najjači klub po rezultatima na tabeli, Crvena zvezda i Čukarički. Čukarički je dobio pohvale od strane trenera Lalatovića, ali je šef stručnog štaba crveno – belih bio jasan istakavši da će njegov klub učiniti sve da dođe do neophodne pobede.

“U nedelju nas očekuje beogradski derbi. Gostujemo ekipi Čukaričkog o kojoj stvarno ne treba trošiti puno reči. To je sjajno organizovan klub koji ima odličan tim. Nemaju nijedan poraz ovog proleća na svom stadionu, imaju tim koji igra tri godine zajedno, jer oni planski dovode pojačanja – promene jednog ili dva igrača tokom prelaznog roka. Stoiljković, Matić, Regan, Srnići, to su sve kvalitetni igrači, ali dobro se poznajemo međusobno i neće biti velikih iznenađenja. Ono što je najbitnije je da smo upoznati sa njima, da su igrači trenirali preko nedelje kako treba i da će ući maksimalno motivisano u utakmicu. Neće biti nimalo lako pobediti, ali mi smo Crvena zvezda, imamo dobar tim, dobre mlade igrače i uz nekolicinu iskusnih, mislim da možemo napraviti dobar rezultat”, uveren je trener Lalatović.

                  Photo by: Nikola Novaković

U poslednjih nekoliko mečeva, Zvezdin trener je priužao više prilika mladim fudbalerima kako bi se dokazali na terenu, a jedan od njih je i mladi štoper Vukašin Jovanović koji očekuje kvalitetnu utakmicu protiv Čukaričkog.


“Očekuje nas teška utakmica, posle derbija najteža utakmica u prvenstvu. Čukarički je jako dobra ekipa, imaju dosta igrača koji su ponikli u našoj omladinskoj školi, a i njihov trener je ovde radio. Mislim da smo kvalitetniji i ništa nam ne preostaje nego da pobedimo na banovom brdu. Nikada nisam igrao prtiv njih do sada, ali mislim da oni treba više da razmišljaju o nama”,  izjavio je mladi adut crveno – belih.


          Photo by: Nikola Novaković


S obzirom na činjenicu da je Zvezda imala nekoliko pehova u prethodnim mčevima kada su u pitanju povrede mladih igrača, trener crveno – belih je naglasio daće imati sve fudbalere na raspolaganju I da su se svi oporavili, ali se osvrnuo i na atmosferu u timu.


“Imam sve igrače na raspolaganju i mladi igrači će opet dobiti šansu da pokažu svoj kvalitet protiv jako kvalitetne ekipe – Čukaričkog. Atmosfera je o prvog dana kada sam došao stvarno sjajna i nemam zamerke na račun mojih igrača. Što se tiče Parkera ili Lazića, svako ima pravo na svoje mišljenje. Lazić je do sada odigrao 21 utakmicu i nema razloga da bude nezadovoljan. Bio je na klupi u Spartaku, bio je u u Crvenoj zvezdi na klupi, pa je dobio priliku i eksplodirao je. Tu su i drugi igrači koi treba da igraju poput Jovanovića, Mamadua, Pavićevića… Lazić je sjajan igrač i stojim iza toga. Ne bih mu dao šansu i ne bih verovao u njega da smatram da nije dobar igrač. Ne volim kada igrači daju takve izjave po novnama, ali to je sada na klubu da vidi šta i kako dalje”, rekao je Nenad Lalatović.

Коментари