INTERVJU SA LUKOM JOVIĆEM




Written by Zorica Ristić on .

Luka Jović: Voleo bih da se govori o meni kao što se sada priča o Falkau i Ibrahimoviću!
luka jovic1
(izvor fotografije: zvanični sajt FK Crvena zvezda)
Voleo bih da donesem Zvezdi titulu i pobedu na derbiju, jer mi ništa ne vredi da odem u inostranstvo bez titule sa voljenim klubom – kaže mladi špic za FMK radio i portal Media centra.
Mladi fudbaler Crvene Zvezde, Luka Jović, čija je karijera u usponu i od koga se očekuju veliki uspesi, čvrsto veruje da Zvezda može ponovo postati šampion Srbije i da u kombinaciji sa talentom, radom i trudom, rezultat, svakako neće izostati!

Zvezda nije uspela da ponese titulu jesenjeg šampiona. Kako ti gledaš na to i šta je, po tvom mišljenju, najviše uticalo na ovakav kraj jesenje sezone?
Imali smo puno dobrih utakmica u prvom delu i kod kuće i na strani, ali bilo je i loših. Imali smo problem sa efikasnošću. Deveta najefikasnija ekipa smo u ligi što je za Crvenu Zvezdu jako loše. Moramo to mnogo da popravimo u drugom delu kako bismo stigli Partizan koji nam beži šest bodova, što je za srpsku ligu mnogo, ali nadam se da možemo da ih stignemo i prestignemo. Igramo derbi kod kuće, tako da je sve otvoreno i nadamo se novoj tituli.

Koja je utakmica Crvene Zvezde, po tvom mišljenju, bila najslabija, a koja najbolja ove jeseni?


Mislim da je najslabija bila na Marakani protiv Donjeg Srema, gde smo imali mnogo problema, jer smo mogli da primimo i dva-tri gola u prvom poluvremenu, tako da nas je Bog pogledao, a najbolja mislim da je bila protiv Jagodine koju smo igrali na Marakani u drugom kolu. Pobedili smo ih sa 3:0, iako je moglo da bude mnogo ubedljivije, tako da se nadamo da će biti što više utakmica kao što je bila protiv Jagodine.
Koliko puta ste sedmično imali trening i kakva je bila saradnja između igrača, ali i trenera na terenu?
Imali smo svaki dan trening tokom nedelje. Ponedeljkom, utorkom i sredom smo forsirali jači tempo, četvrtkom i petkom smo spuštali i radili na završnici. Odnos između igrača i trenera je bio korektan, a između samih nas igrača i više nego korektan. Nije bilo problema i bio je mir u svlačionici. Zadovoljstvo je biti u svlačionici kakva je naša svlačionica.
Budući da ste na odmoru do 8. januara, nakon čega slede pripreme za prolećnu sezonu, reci nam nešto više o samim pripremama i gde će se sve održavati?

Da, krećemo osmog janura. Mislim da prvi deo priprema radimo u Beogradu, pa posle idemo za Sloveniju u Portorož, zatim se vraćamo za Beograd i iz Beograda idemo za Tursku u Antaliju. Prvi deo priprema u Beogradu i u Sloveniji će biti na fizičkoj spremi, kako bismo se dobro fizički pripremili pošto ove sezone nismo bili baš dobro fizički pripremljeni. Mislim da će u Turskoj biti više utakmica nego tih jačih treninga i jedva čekam da počnu pripreme osmog januara i da se javim na prozivku.
Da li veruješ, da i pored zaostatka u bodovima u odnosu na Partizan, Zvezda ipak može da osvoji titulu i ponovo postane šampion Srbije?

Da, naravno. Derbi se igra na Marakani, što je naša velika prednost. Mislim da, sa dobrim pojačanjima u predstojećem delu sezone i sa podmlađivanjem tima, možemo da budemo ponovo šampioni i da možemo da ponovimo rezultat od prošle godine.
Trener Lalatović je pružio veliku šansu mladim fudbalerima i nekoliko puta je istakao da ste ti,Marko Grujić i Mihailo Ristić ispunili njegova očekivanja. Da li vas podržava i sada kada rezultati nisu baš najsjajniji i koliko vam znači njegova podrška?

Svakako da smo dobili šansu što niko u prethodnih pet-šest godina nije dobio. Dobili smo je pod palicom trenera Lalatovića koji nam je zaista dao veliku šansu ove sezone. Mislim da je razlog za to bila i činjenica da je i on bio Zvezdino dete i tako ušao u prvi tim, tako da, verovatno zna kako smo se mi osećali, koliko smo bili srećni i ponosni i koliko smo hteli da radimo u prvom timu, što je za nas veliki podvig. Veliko je zadovoljstvo raditi sa trenerom Lalatovićem i nadamo se da ćemo što duže sarađivati sa njim i u Zvezdi i u nastavku karijere.
Sa kim se najbolje slažeš na terenu i sa kojim se „Zvezdinim“ igračima najviše privatno družiš?
Na terenu se najbolje slažem sa Mihailom Ristićem, sa kojim sam igrao i prošle godine u omladincima. Mislim da je Ristić zaista fenomenalan igrač koji je stvoren za velika dela i velike klubove u Evropi i nadam se da će ispuniti očekivanja koja svi od njega očekuju. Van terena se, takođe, najbolje slažem sa njim, Grujićem,Jovanovićem i Stojanovićem. Svi se lepo slažemo i svi bismo voleli da se to produži što duže i da se družimo i ovde i u inostranstvu, ali se nadam da će to biti duže ovde nego u inostranstvu.

Kojeg Zvezdinog fudbalera bi izdvojio po posebnim kvalitetima i zalaganju na terenu?

To bi definitivno bili Darko Lazić i Aleksandar Kovačević. Oni su se, zaista, na treninzima pokazali kao pravi ratnici. To su dva najborbenija igrača u ekipi, a pritom su obojica mladi i nadam se da će ovog januara ostvariti neki dobar inostrani angažman kao što se i piše i da će moći unovčiti svoj kvalitet, jer zaslužuju mnogo više.
luka jovic2
(izvor fotografije: zvanični sajt FK Crvena zvezda)
Ko su ti uzori među našim i stranim fudbalerima?

Od naših i nemam baš neki uzor jer nije bilo istaknutijih napadača u poslednjih par godina, a u inostranstvu mi je najveći uzor Radamel Falkao koji je jedinstven špic u Evropi. Posle njega, mislim da je najbolji Zlatan Ibrahimović koji je, takođe, veoma dobar igrač i voleo bih nekada da dostignem njihov nivo i da se nekad priča o meni kao što se sada priča o njima.
Ukoliko se pojavi dobra ponuda za tvoj transfer, da li ćeš pre vremena preći u neki inostrani klub ili bi ipak voleo da ostaneš?
To je, ipak, pitanje za upravu, ali ja bih, naravno, voleo da ostanem ovde najmanje do svoje dvadeset i druge-treće godine, kako bih pokazao svoj kvalitet ovde. Voleo bih da donesem Zvezdi titulu i pobedu na derbiju na Marakani i voleo bih da budem jedna od legendi Crvene Zvezde koja je najveći klub na Balkanu i velika je privilegija što sam sa već sedamnaest godina u prvom timu ovakvog jednog kluba.
Ko bi od mladih fudbalera mogao da napusti klub u januarskom prelaznom roku?

Mislim da bi svi mogli da napuste klub, ali da, ipak, niko neće napustiti Marakanu. Naravno, svima je u cilju da ostanu u Zvezdi što duže i nadam se da će se to ostvariti. Svi mi mladi igrači, voleli bismo da uzmemo titulu, da vidimo kakav je to osećaj jer nam ništa ne vredi da odemo u inostranstvo bez titule sa voljenim klubom.
Kada jednom budeš odlazio, u koji bi klub najviše voleo da odeš?

Moji omiljeni klubovi su Marsej, Milan i Mančester Junajted i nadam se da ću jednom zaigrati u nekom od ta tri kluba i da će oni biti zainteresovani za mene u narednom periodu.
Već si se privikao na Beograd iako dolaziš iz Republike Srpske, šta je to što te najviše fascinira u ovom gradu i koja mesta voliš da posećuješ?U slobodno vreme, volim da prošetam sa devojkom Anđelom do Kalemegdana i većih tržnih centara u gradu. Takođe, sa Mihailom Ristićem idem na piće kad kod imamo slobodnog vremena i kad nam obaveze to dozvoljavaju.

Коментари