Čukarički - Crvena zvezda 2:0



Written by: Zorica Ristić

Nakon završenog 27. kola Jelen Super LigePartizan je osigurao svoju titulu i prvo mesto na tabeli pobedom na utakmici protiv Spartaka rezultatom 1:0, dok je Crvena Zvezda izgubila od Čukaričkog rezultatom 2:0 i tako ispala iz trke za titulu šampiona Srbije, jer Partizan sada ima čak 8 bodova više od drugoplasirane Zvezde.




Photo by: Nikola Novaković 



Čukarički je veoma ofanzivno otvorio utakmicu i brđani su već u prvih pet minuta stvorili veliku šansu preko Stojiljkovića. Golman Crvene zvezde, Predrag Rajković, fenomenalno je reagovao kada je, nakon što je Srnić centrirao, Stojiljković glavom pokušao da zatrese mrežu crveno - belih. 

Photo by: Nikola Novaković 

Fenomenalna asistencija Luke Jovića za Kataija pretvorila se u samo još jedan neuspšan pokušaj, jer je Katai, i pored slobodnog Orlandića, odlučio da šutira, a lopta je završila u rukama sigurnog golmana Stevanovića. Odlična kombinacija omladinaca Grujića i Ristića viđena je u 35. minutu nakon koje je Lazović uposlio Kataija čiji je pokušaj pogodio Orlandića. 

                                                                                                                                                           Photo by: Nikola Novaković 

                    
                                          
   Photo by: Nikola Novaković 


Nakon faula nad Ristićem od strane ReganaMihailo Ristić je u 40. minutu izveo izvanredan sobodan udarac, koji je ujedno bio i jedna od dve najbolje šanse za crveno - bele na ovoj utakmici, ali je lopta prošla tik pored stative gola Čukaričkog.

Photo by: Nikola Novaković

Ponovo je Katai imao dobru priliku nakon pasa mladog Jovića, ali je Stevanović bio bolji u tom duelu da bi već u 46. minutu Čukarički poveo golom Stojiljkovića koji je nakon asistencije Sojkovića, poslao loptu u mrežu golmana Rajkovića


                                                                                                                                                            Photo by: Nikola Novaković 

                                                                                                                                                       Photo by: Nikola Novaković  


Brđani su i drugo poluvreme započeli dvema fenomenalnim prilikama Srnića i kapitena Matića, da bi Katai ponovo bio izblokiran od strane Stevanovića i dolazi do prve izmene na utakmici kada Todorević menja Regana


Photo by: Nikola Novaković 

U 61. minutu, Čukarički je osigurao svoju prednost golom kapitena Matića za rezultat 2:0, nakon što mu je asistirao Stojković. Nakon drugog gola Čukaričkog, iz igre je izašao Marko Grujić kog je zamenio Daniel Avramovski. Nakon drugog gola domaće ekipe, igra crveno - belih je znatno pala kada se ukazala prilika i za Slavoljuba Srnića koji je bio neprecizan. Zvezda je odlučila da odmori bivšeg kapitena Lazovića zamenivši ga svežim Gavrićem, a u ekipi Čukaričkog, Mirosavljević je zamenio  Bojića. Kraj meča je obeležila ozbiljnija povreda mladog Jovića u 90. minutu koga je zamenio Stojanović, a u drugoj ekipi, strelca drugog gola, kapitena Matića, zamenio je Mandić.


  
                                                                                                                                 
                                                                                                       Photo by: Nikola Novaković 

Utakmica je i završena rezultatom 2:0 za Čukarički koji je i označio opraštanje crveno - belih od borbe za titulu šampiona Srbije. 

Photo by: Nikola Novaković 

Коментари